Pacquiao noče v pokoj ampak v ring

Borilni sporti 5. Apr. 201713:30 > 13:35
Delite:
Christian Petersen/Getty Images

Boksarski zvezdnik Manny Pacquiao si pri 38 letih želi še enkrat v ring. Šampion s Filipinov se bo za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji pomeril z 29-letnim avstralskim izzivalcem Jeffom Hornom.

Šampion s Filipinov Manny Pacquiao se bo torej za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji pomeril z 29-letnim avstralskim izzivalcem Jeffom Hornom, ki je za zdaj še nepremagan, dvoboj pa bo 2. julija v Brisbanu, so sporočili iz tabora filipinskega junaka.

Objava julijskega datuma je tako končala večmesečne špekulacije, kdo bo naslednji nasprotnik tako imenovanega Pac-Mana in na katerem obračunu bo podaljšal bogato kariero, ki mu je prinesla naslove svetovnega prvaka v kar osmih različnih kategorijah. “Danes zjutraj smo podpisali pogodbo za dvoboj z Jeffom Hornom. Dvoboj bo 2. julija v Brisbanu,” je sporočil Michael Koncz, svetovalec filipinskega boksarja.

Za zdaj še ni znano, za kakšno denarno nagrado se bosta udarila boksarja., poroča STA.

Ameriški promotor Filipinca Bob Arum je sicer konec februarja sporočil, da naj bi se Pacquiao 23. aprila pomeril z britanskim boksarjem Amirjem Khanom, a je dogovor o dvoboju v Združenih arabskih emiratih padel v vodo.

Pacquiao je na Filipinih narodni heroj. Nazadnje se je po daljšem premoru, med katerim je aprila lani napovedal slovo od boksa in pridobil sedež v filipinskem parlamentu, boril novembra lani, ko je po enotni sodniški odločitvi v Las Vegasu premagal Američana Jessieja Vargasa. Z zmago je tako filipinski senator deset let mlajšemu Vargasu odvzel naslov WBO v velterski kategoriji. Doslej je v 67 dvobojih zabeležil 59 zmag.

https://twitter.com/mannypacquiao/status/847411906100862978