Fury ali Joshua – katero ime je privlačnejše?

Borilni sporti 11. Feb. 202110:37
Delite:
Tyson Fury
Al Bello/Getty Images

Katero ime bo prvo stalo na oglaševalskih panojih za težko pričakovano borbo - Tysona Furyja ali Anthonyja Joshue?

Pogodbo za borbo sta že na mizi Eddieja Hearna (skrbi za kariero Anthonyja Joshue) in Boba Aruma ter Franka Warrena (skrbita za kariero Tysona Furyja). Vežjih težav menda ne bi smelo biti, a eno od odprtih vprašanj ostaja, ali se bo borba uradno imenovala #FuryJoshua ali #JoshuaFury.

V povezavi s tem se moramo še pogovoriti. Veselimo se. Katero ime bo prvo, kdo bo prvi prišel v ring, kdo bo dobil prvo slačilnico … Šalim se seveda. Vprašanje oglaševalskih panojev ne bomo rešili z enim klicem, toda pogovarjali se bomo o temu naslednji teden,” je pred dnevi pojasnil Hearn in dodal: “Boljše je, da se dogovorimo, kot da se o tem odloča z metanjem kovanca. Osebno menim, da je Joshua globalno bolj znan, a zagotovo ne bomo prišli v položaj, da bi zaradi te malenkosti vse razpadlo. V vsaki borbi za združen naslov je to eden od elementov.”

Kot je dejal Hearn, se vse odvija v pravo smer: “Pričakujemo, da bo do borbe prišlo v juniju, ne bi pa izključil niti zgodnjega julija.”

Joshua je svetovni prvak po verzijah WBA, WBO, IBO in IBF, medtem ko ima Fury v svoji lasti naslov najboljšega po združenju WBC. Trenutno najbolj verjetna destinacija borbe je bližnji vzhod – v konkurenci so Savdska Arabija, Katar, Dubaj in Abu Dabi, omenja se tudi Bahrajn.

Moralo bi biti znano do konca februarja,” je zaključil Hearn.

Komentari

Vaš komentar