Holyfield: Tyson in jaz? Zaslužila bi 100 milijonov

Delite:
Evander Holyfield
David A. Smith/Getty Images

Evander Holyfield in Mike Tyson veljata za boksarski ikoni osemdesetih in devedesetih let. Navkljub dejstvu, da je The Real Deal dokaj prepričljivo dobil oba obračuna, se številni še danes sprašujejo, kakšen bi bil razplet, v kolikor bi Iron Mike v ring stopil v svoji najboljši različici.

Mike Tyson se je nedavno vrnil v ring za ekshibicijski obračun proti Royju Jonesu Jr. – super veterana sta za svoja leta pokazala impresivno predstavo, ki se je končala brez zmagovalca. Celoten izkupiček je šel v dobrodelne namene, 54-letni Tyson pa je napovedal, da se bo v prihodnje še vrnil v ring.

Mislim, da bi dvoboj med menoj in Mikeom prinesel veliko denarja – zagotovo 100 milijonov dolarjev. Toliko ljudi si naju znova želi videti v ringu. Midva sva dva velikana in vse zanima, kako bi to izgledalo. Midva bi se morala sprva dogovoriti v povezavi s tem,” je izjavil 58-letni Evander Holyfield, ki je v svoji karieri med letoma 1984 in 2011 nanizal 44 zmag, 10 porazov in dve neodločena izida ob enem razveljavljenem dvoboju.

“Rekel bi, da se bo ta borba organizirana v letu 2021. Spominjam se obdobja najinih borb pred 23-24 leti, želim si, da se vrnemo v ring, da bi tudi jaz njega ugriznil in mu tako vrnil. Takrat sem vedel, da bo naredil nekaj slabega, vendar sem računal na udarec z glavo ali komolcem, nisem pričakoval ugriz v uho. Ko sem hodil v slačilnico, nisem mogel verjeti, ljudje pa so mi govorili, da mu moram oprostiti. Ni mi padlo na pamet, vendar sem kasneje dojel, da bi gospod to želel in sem mu oprostil,” je dejal nekdanji večkratni svetoni prvak.

Holyfield je leta 1996 prvo borbo proti Tysonu dobil s tehničnim nokavtom v predzadnji oziroma 11. rundi po dominantni predstavi, njun povratni dvoboj leto dni kasneje pa je zaznamovala diskvalifikacija Tysona zaradi ugriza nasprotnika v uho.

Komentari

Vaš komentar