Je to začetek konca za Badr Harija?

Delite:
Badr Hari
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Glory, v tem trenutku največja kickboks organizacija na svetu, je minuli konec tedna v Rotterdamu prvič po epidemiji, ki je spremenila svet, organizirala borilni spektakel. V glavni borbi večera je Benjamin Adebguyi presenetljivo premagal legendarnega Badr Harija, ki je med najboljšimi že dve desetletji.

Čeprav je Rico Verhoven v zadnjih letih tisti, na ramenih katerega želi Glory kickboks vrniti tja, kjer je bil v “zlatih časih” K-1, je Badr Hari še vedno z naskokom najbolj popularen kickbokser na planetu. Pri 37-letih je Maročan, sicer dober prijatelj Cristiana Ronalda, še vedno tudi konkurenčen najboljšim, a očitno njegova zvezda počasi zahaja. Hari je imel Benjamina Adebguyia ob koncu druge runde že na vrveh, toda Romun je po knock-downu uspel preživeti zadnjih 20 sekund.

Na začetku tretje runde je Adebguyi s krošejem “zamajal” Harija, ki se je po štetju sodnika uspel pobrati. Kmalu je sledil še brutalni “middle kick” v rebra, po katerem za legendo kickboksa povratka ni bilo več, Adebguyi pa je pri 35-letih lahko začel slaviti najodmevnejšo zmago v svoji karieri.

Zdi se, da so najboljši dnevi Harija pri 37-letih minili. V Rotterdamu je doživel tretji zaporedni poraz, jnegova zadnja zmaga pa datira v leto 2015, ko je v ruskem Groznem s tehničnim nokavtom premagal Ismaela Londta. Kasneje je bil zaradi uporabe dopinga sicer suspendiran za dve leti, v ring pa se je vrnil leta 2018. Takrat je bil po dobrem začetku v nemškem Oberhausnu zaradi poškodbe rame prisiljen predati borbo proti Verhoevenu.

V Rotterdamu je na turnirju četverice nastopil tudi hrvaški težkaš Antonio Plazibat, ki je v polfinalu po dodatni četrti rundi izgubil proti Francozu Nordinu Mahieddinu. V obračun za naslov prvaka v velterski kategoriji je aktualni prvak Cedric Doumbe ubranil naslov z zmago proti izzivalcu Karimu Ghajjiu z nokavtom v tretji rundi.

Komentari

Vaš komentar