‘Če po tekmi nisi utrujen, potem se nisi dovolj trudil’

Ostali sporti 17. Jan. 202110:30 > 10:32
Delite:
Twitter

Slovenska rokometna reprezentanca je po dveh tekmah na SP v Egiptu pri polovičnem izkupičku. Misli je pred nadaljevanjem strnil organizator igre, Jure Dolenec.

“Igramo za Slovenijo, za naše barve. Če po koncu tekme nisi fizično uničen, ker si se toliko trudil – in danes težko reče kdor koli, da je –, to pomeni, da nismo dali dovolj od sebe. Že od druge tekme z Nizozemsko trdim, da to ni to, na žalost se je to zdaj pokazalo tudi na prvenstvu,” je bil po včerajšnjem porazu z Rusi samokritičen Dolenec.

Tudi levi zunanju Borut Mačkovšek je ocenil, da so bili že od začetka premlačni: “Danes je bilo vse narobe. Od začetka tekme smo bili nekako ‘mrtvi’ oziroma sploh ne vem, kako bi se izrazil, nato pa naše igre do konca tekme nismo znali spraviti na višjo raven. Rusi so nas povsem nadigrali, njihov vratar pa nas je uničil. Igrali smo prepočasi, ne vem, ali smo med tekmo izpeljali pet nasprotnih napadov. A poraz nas ne sme potreti, že čez dva dni nas čaka nova zahtevna preizkušnja z Belorusi. Turnir bo še dolg.”

Dragan Gajić je pojasnil, da sta ob zgrešenih strelih padli tudi motivacija in morala: “Z menoj na čelu smo zgrešili precej neoviranih strelov. S takšnim izkoristkom je dandanes težko premagati kogarkoli. Na žalost nam tokrat res ni šlo ničesar od rok. Bili smo borbeni, a sta motivacija in morala ob vseh teh zgrešenih strelih padli. Proti Belorusiji nas čaka za biti ali ne biti. Pokazati bomo morali vse, kar imamo. Videli bomo, ali smo iz pravega testa.”

Selektor Slovenije Ljubomir Vranješ je po tekmi dejal, da upa na postopen dvig formi skozi prvenstvo in da bo veliko odgovorov dala že ponedeljkova tekma z Belorusi.

Komentari

Vaš komentar