Jenkiji upokojili številko 2 svojega kapetana

Ekipni sporti 15. Maj. 201719:00 > 19:10
Delite:
Getty Images

Ameriška baseball ekipa New York Yankees je upokojila dres s številko 2, ki jo je od leta 1995 do 2014 nosil nekdanji kapetan, legendarni Derek Jeter.

Eden najboljših igralcev baseballa zadnjih dveh desetletij Derek Jeter je postal 22. igralec ekipe z upokojeno številko, njegova dvojka je našla mesto med še dvema legendama Babom Ruthom in Loujem Gehrigom.

“Imel sem priložnost igrati za prvorazredno organizacijo in pred najboljšimi navijači v zgodovini športa. Ko sem igral v New Yorku 20 let, sem se naučil, da čas beži, spomini bledijo, toda družina ostane za zmeraj. Večno bom hvaležen, da sem del družine Yankees,” je povedal Jeter, ki je ob tej posebni priložnosti prejel prstan iz 14-karatnega belega zlata ter repliko njegovega dresa, poroča STA.

Jeter je bil 13 let kapetan New York Yankees, dlje te vloge ni opravljal še noben igralec.

Jeter je v severnoameriški baseballski ligi MLB pustil globoke sledi, petkrat je bil zmagovalec velikega finala lige MLB, tako imenovanega world series, po dolgih 20 letih pa je končal profesionalno kariero s 3465 udarci, kar je šesti najboljši dosežek v zgodovini MLB.

V svoji dolgoletni karieri je poleg petih zmagoslavij v velikem finalu lige še 14-krat zaigral na tekmi zvezd v ligi MLB, leta 2000 pa je osvojil obe najbolj prestižni posamični nagradi v baseballu: izbran je bil za najbolj koristnega igralca MLB, hkrati pa je prejel prestižno nagrado Babe Ruth, še piše STA.