Odštevamo do največjega nogometnega dogodka pri nas!

Ekipni sporti 31. Jan. 201710:52 > 11:05
Delite:
UEFA Futsal EURO

V Areni Stožice se je, natanko 365 dni pred začetkom UEFA Futsal EURO 2018, odvil medijski dogodek, s katerim se tudi formalno začenja odštevanje pred zaključnim turnirjem najboljše evropske dvanajsterice.

V Stožicah se je odštevanja pred UEFA Futsal EURO 2018, enega največjih športnih dogodkov leta 2018 v Sloveniji, udeležila kopica uglednih gostov, vključno s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. Ambasadorstvo prvenstva je nekdanji nogometni zvezdnik Dejan Stanković kot ambasador UEFA Futsal EURO 2016 predal reprezentantu zlate slovenske nogometne generacije Milenku Ačimoviću in futsal virtuozu Milivoju Simeunoviću.

UEFA Futsal EURO

Po uradnem delu so številni gostje odštevanje do prvenstva, ki bo v ljubljanski Areni Stožice potekalo med 30. januarjem in 10. februarjem 2018, pospremili s promocijsko futsal tekmo pod vodstvom selektorja nogometne izbrane vrste Srečka Katanca na eni in selektorja slovenske reprezentance v futsalu Andreja Dobovičnika na drugi strani.

Prisotne na dogodku je uvodoma pozdravil tudi predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA), Aleksander Čeferin, ki je bil zaradi službenih obveznosti žal odsoten, a je v svojem nagovoru poudaril: »UEFA evropsko prvenstvo v futsalu je pomemben dogodek za našo organizacijo. Vesel sem, ker ga gostimo v moji domovini Sloveniji. Pred letom dni je bil v Srbiji zelo uspešen in pričakujem, da bo v Sloveniji, ob neprestanem razvoju tekmovalnega formata, naredil še korak naprej. Imam popolno zaupanje v Nogometno zvezo Slovenije in v organizacijski odbor UEFA Futsal EURO 2018.«

Vse ostale informacije pa lahko pridobite na včeraj zagnani novi spletni strani prvenstva: futsaleuro2018.si