Šampionski geni: Agassiju se nasmiha MLB

Ekipni sporti 29. Maj. 202017:07 > 17:14
Delite:
Al Bello, Getty Images Sport

Steffi Graf in Andre Agassi sta bila velika teniška šampiona zato ne preseneča, da se je za športno kariero odločil tudi njun sin Jaden. V nasprotju z njima pa si bo imel poizkusil zgraditi v bejzbolu. Mnogi mu napovedujejo vstop v elitno ligo.

Jaden se pripravlja na odhod na univerzo v Južni Karolini, letos pa je tudi že treniral v bejzbol akademiji Las Vegas Recruits. In pustil zelo pozitiven vtis. 

“Je zastrašujoče močan otrok. Ima redko moč,” je dejal eden od trenerjev na akademiji. 

V osnovi je Jaden metalec toda ima širok razpon možnosti igranja na različnih položajih. Ivan Gressel, eden izmed trenerjev iz nižjih lig mu napoveduje veliko kariero. 

“V prvi vrsti ima značilnosti metalca. Vedno pove kakšno smešno šalo. Ima pa tudi najboljše gibanje pri lovljenju žoge, ki sem jih kadarkoli videl na kateri koli ravni,” je dejal Gressel.

Njegova starša sta skupno osvojila 30 Grand slam lovorik toda njegovega očeta Andreja ne skrbi, da bi sin zaradi tega živel v senci. Konec koncev, Jaden svojo pot išče v drugem športu. 

“Ko živiš s starši, ki so bili na najvišjem nivoju športa niste zadovoljni, če se skrivate za zaveso. Zelo sem ponosen na to, kar je postal. Naučil se je najti svojo pot,” je povedal Andre Agassi