MLB: začela se je skrajšana sezona 2020

Ekipni sporti 24. Jul. 202010:53 > 11:17
Delite:
Getty Images

Ponoči so s sezono 2020 s štirimesečno zamudo začeli baseballisti v severnoameriški ligi MLB. Namesto tradicionalnih 162 tekem jih bodo letos odigrali le 60, v razširjeni končnici pa bo igralo kar 16 ekip.

S tekmo med prvaki Washington Nationals in New York Yankees se je začela nova sezona baseballske lige MLB. Zaradi epidemije koronavirusa se je ta začela štiri mesece kasneje, prvenstvo pa so skrajšali s 162 na 60 tekem. Moštva bodo igrala na lastnih stadionih, brez gledalcev, zaradi zmanjšanja potovanj pa bodo igrala samo proti geografsko najbližjim devetim ekipam.

Posebna zgodba je edina kanadska ekipa, Toronto Blue Jays, ki ni dobila dovoljenja kanadske vlade za igranje tekem na domačem stadionu (po prehodu kanadsko-ameriške meje je namreč nujna 14-dnevna karantena), zato bodo letošnjo sezono igrali izključno v gosteh.

Krepko skrajšana sezona naj bi bila zelo nepredvidljiva, vseeno pa glavna favorita za naslov ostajata Los Angeles Dodgers in New York Yankees. Novost je tudi širitev končnice z dozdajšnjih 10 na 16 ekip.

“Sezona bo definitivno drugačna. Tekem bo precej manj, ampak to bo odlično za navijače, ki bodo spremljali napete boje za vstop v končnico”, je dejal Christian Yelich, MVP sezone 2018. “Namesto petih ekip v vsaki ligi bo v končnici po osem moštev in zagotovo bo napeto do zadnjega dne.”