MLB: težave po povratku se nadaljujejo

Ekipni sporti 30. Jul. 202020:25 > 20:39
Delite:
Getty Images

Potem, ko so v zadnjem tednu potrdili covid-19 pri 19 članih Miami Marlins, so zdaj zaradi dveh primerov pri Philadelphia Phillies odpovedali vikend serijo proti Torontu.

Baseballska liga MLB je sezono 2020 s štirimesečno zamudo začela prejšnji teden, vendar že po nekaj dneh so se pojavile prve težave zaradi koronavirusa.

Ta je najprej izbruhnil v nedeljo v moštvu Miami Marlins in v zadnjih dneh so pri članih tega kluba potrdili 19 okužb. Vse tekme Miamija do konca tedna so odpovedali.

Njihovi tekmeci iz prejšnjega vikenda, Philadelphia Phillies, iz preventivnih razlogov prav tako od takrat ne igrajo, liga pa je na vrat na nos preuredila razpored nekaterih ostalih tekem.

Danes pa so dva primera koronavirusa potrdili tudi med Philliesi (eden izmed trenerjev in oskrbnik garderobe) in liga MLB je nemudoma odpovedala tekme Philadelphie proti Torontu med petkom in nedeljo. Med igralci pozitivnih testov ni bilo.

Iz dneva v dan je bolj jasno, da je bila odločitev MLB-ja, da sezone ne odigra v “mehurčku” zgrešena in mnogi mediji v Severni Ameriki že ugibajo, ali bo sezona tudi odpovedana, če se bodo okužbe razširile še pri kateri drugi ekipi.

Liga MLB je sicer sezono s prvotnih 162 tekem skrajšala na 60.

Povezano