MLB: Zresnite se ali pa prekinemo sezono

Ekipni sporti 1. Avg. 202011:42 > 11:43
Delite:
Mitchell Leff/Getty Images

Komisar lige MLB Rob Manfred je sindikatu igralcev (MLBPA) sporočil, naj začnejo dosledno spoštovati varnostne ukrepe zaradi koronavirusa, če ne bo sezona prekinjena.

Komisar lige MLB Rob Manfed je direktorju sindikata igralcev Tonyju Clarku sporočil, da naj se igralci začnejo vesti odgovorno, sicer bo prisiljen prekiniti sezono. Zadnja v nizu odpovedanih tekem je bila petkova med St. Louisom in Milwaukeejem, potem ko sta bila dva člana Cardinalsov pozitivna na covid-19.

Manfred je zagrozil, da bo že v ponedeljek prekinil sezono, če se bodo pozitivni testi nadaljevali.

Povezano

Do prvotnih okužb je prišlo v klubu Miami Marlins prejšnjo nedeljo in zaradi tega tako Miami kot Philadelphia od takrat nista več igrala.

Po sledenju stikom je postalo jasno, da so se igralci okužili med obiskom nočnega kluba v Atlanti tik pred prvo tekmo sezone.

Pri Miamiju so do zdaj našteli že 21 pozitivnih primerov, dva sta bila potrjena med klubskim osebjem Philadelphie in zadnja dva pri St. Louisu.

Brewersi in Cardinalsi naj bi danes sicer znova stopili na igrišče, medtem ko je nadaljnja usoda Miamijeve sezone neznana.

Za razliko od lig NBA, MLS in NHL, ki so vzpostavile svoje varne »mehurčke«, ekipe MLB igrajo na svojih stadionih s prilagojenim razporedom tekem, ki je osmišljen tako, da se zmanjša število potovanj.

Pred začetkom sezone so lokalne oblasti izrazile zaskrbljenost, da se igralci ne bodo držali varnostnih priporočil, tako na igriščih kot izven njih. Med televizijskimi prenosi se lahko vidi, da igralci ne spoštujejo razdalje, ne nosijo mask, pljuvajo in se objemajo. Še večja težava pa so seveda interakcije zunaj igrišč.