MLB: Marlinsi po karanteni znova na igrišču

Ekipni sporti 6. Avg. 202010:49 > 11:03
Delite:
Getty Images

Potem, ko zaradi izbruha covida-19 v slačilnici niso igrali teden dni, so se baseballisti Miami Marlinsov s povsem prenovljeno ekipo vrnili na igrišče in v dveh dneh dosegli tri zmage.

Potem, ko je po uvodnem vikendu sezone v slačilnici Miami Marlinsov izbruhnil covid-19 in se je okužilo kar 18 igralcev in nekaj članov osebja, so v vodstvu lige MLB klubu s Floride dali dovoljenje, da se vrne na igrišče.

S kopico novih igralcev (vsi okuženi so še vedno v 14-dnevni karanteni) so v Baltimorju v dveh dneh trikrat premagali domače Oriolese in z izkupičkom 5-1 vodijo v diviziji NL East, seveda pa so odigrali sedem tekem manj od ostalih ekip, ki jih bodo morali hitro nadoknaditi s t. i. “doubleheaderji”, oziroma dvema tekmama v enem dnevu. Prvi tak dan so imeli že včeraj, popoldansko tekmo so dobili z 1 : 0 po homerunu Briana Andersona, večerno pa z 2 : 1.

Getty Images

Še vedno pa so na prisilnem počitku igralci St. Louis Cardinalsov, ki so imeli 13 primerov covida-19 med igralci. St. Louis naj bi znova zaigral v petek, ko jim v goste prihaja Milwaukee.

V ligi MLB bodo letos namesto 162 igrali le 60 tekem. Zaradi izbruha covida med Marlinsi in Cardinalsi so odpovedali oz. prestavili kopico tekem in prilagodili razpored, tako da najverjetneje vse ekipe na koncu ne bodo mogle odigrati vseh. V tem primeru bo o končnem vrstnem redu odločal odstotek dobljenih tekem. V končnico se bo letos izjemoma uvrstilo 16 ekip in ne 10, kot v preteklih sezonah.