Alvarez: Od olimpijskega drsalca do lige MLB

Ekipni sporti 6. Avg. 202013:49 > 14:02
Delite:
Twitter/MLB

Američan Eddy Alvarez je sinoči debitiral v baseballski ligi MLB. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi imel v svoji vitrini tudi olimpijskega odličja v drsanju na kratke proge.

30-letni sin kubanskih priseljencev je včeraj zaigral za Miami Marlins, klub iz svojega domačega kraja. Priložnost je dobil potem, ko je bilo 18 igralcev prve ekipe pozitivnih na covid-19 in tako je dobil vpoklic. 

Alvarez je svojo športno pot začel kot, nenavadno za južno Florido, hitrostni drsalec. S svojim talentom je prepričal olimpijske selektorje in izbran je bil v reprezentanco za Olimpijske igre v Sočiju 2014. Tam je kot član štafete osvojil srebrno kolajno na 5000 m.

Po igrah v Sočiju se je odločil, da se vrne v baseballske vode, saj se je s tem športom ukvarjal vse do kolidža. Po šestih sezonah v nižjih ligah je vendarle dočakal svojo priložnost v najboljši ligi.

V zgodovini je bilo precej igralcev, ki so kot profesionalci nastopili v dveh športih, ampak Alvarez je prvi, ki ima na svojem rezimeju hitrostno drsanje in baseball.

Getty Images
Getty Images