Feuz šesti z dvojčkom zmag na Streifu

Delite:
Getty Images

Beat Feuz je zmagovalec še drugega smuka po vrsti za svetovni pokal alpskih smučarjev na eni najtežjih prog Streif.

Švicar je z dvema zaporednima zmagama v Kitzbühelu v Avstriji oblekel rdečo majico vodilnega v smukaškem seštevku. Francoz Johan Clarey (+0,17) je osvojil drugo mesto, lanski zmagovalec domačin Matthias Mayer (+0,38) je bil tretji. Feuz (326) v smukaškem seštevku vodi pred Mayerjem z 28 točkami naskoka.

Feuz je osvojil še 15. zmago v svetovnem pokalu, dvanajsto na smukih, s čimer se je izenačil z rojakom Didierjem Cucheom, s katerim sta izenačena tudi po številu smukaških stopničk na Streifu. Z 38 smukaškimi stopničkami je Feuz drugi najboljši Švicar, pred njim zgolj Peter Müller (41).

Clarey je s 40 leti in 16 dnevi postal najstarejši nosilec stopničk na Streifu. Pred njim je bil najstarejši med prvo trojico Avstrijec Hannes Reichelt, ki je leta 2018 pri 37 letih in 199 dnevih zasedel tretje mesto.

Triintridesetletni Feuz je postal šesti smučar v zgodovini svetovnega pokala z dvema zaporednima smukaškima zmagama na Streifu v enem koncu tedna. Pred njim so ta dosežek dosegli Avstrijec Karl Schranz (1972), Švicar Pirmin Zurbriggen (1985), Avstrijec Peter Wirnsberger (1986), Švicar Franz Heinzer (1992) in Francoz Luc Alphand (1995). Feuz je smukaški globus osvojil v zadnjih treh sezonah (2018, 2019, 2020).

Martin Čater, ki je navdušil s spektakularno zmago na uvodnem moškemu smuku sezone 2020/21 v Val d’Iseru, se s to dolgo in zahtevno strmino še ni spoprijateljil.

Dopoldne je potekal tudi superveleslalom za dekleta v švicarski Crans Montani. Zmage se je veselila Lara Gut Behrami, Sloveniji pa je točke privozila le Maruša Ferk s 25. mestom. Ilki Štuhec letos še ne gre, tako kot bi si Mariborčanka želela. Danes je bila na 32. mestu za nekaj stotink prekratka, da bi osvojila točke za svetovni pokal.

Komentari

Vaš komentar