Kane: McDavid je daleč najboljši v NHL

Hokej 2. Apr. 202116:31
Delite:
Connor McDavid
Connor McDavid

Hokejist Chicaga Patrick Kane je v intervjuju izjavil, da je zanj Connor McDavid daleč najboljši hokejist v NHL in si zasluži naziv MVP.

Patrick Kane je v intervjuju zelo hvalil Connorja McDavida in dejal, da je napadalec Edmontona zanj tisti, ki bi moral letos osvojiti Hart Trophy za MVP lige NHL.

32-letni napadalec Chicaga je trenutno tretji strelec NHL (13 golov in 36 asistenc) in na lestvici zaostaja samo za dvojcem iz Edmontona, Leonom Draisaitlom (19 golov in 35 asistenc) in Connorjem McDavidom (21 golov in 42 asistenc). McDavidovo trenutno povprečje 1,7 točke na tekmo je najboljši dosežek v zadnjih 20 letih.

Kane je bil sicer MVP lige v sezoni 2015-16, McDavidu pa je čast pripadla sezono kasneje. V zadnjih 11 sezonah je sicer naziv MVP osvojilo 11 različnih hokejistov.

“Menim, da McDavidu letos nihče ne seže do kolen. Je daleč najboljši igralec v ligi in njegova ekipa igra odlično. Ampak vseeno je lepo slišati, da se tudi moje ime omenja v pogovorih za MVP. Po navadi to pomeni, da gre tudi tvoji ekipi dobro,” je povedal Patrick Kane, ki je s Chicagom trikrat osvojil Stanleyjev pokal (2010, 2013, 2015).

“O individualnih nagradah sicer ne razmišljam preveč, raje se osredotočam na to, da ekipi pomagam zmagati. Če prideš v končnico si seveda lažje nominiran. Ampak McDavid je letos predober,” je zaključil Kane.

Komentari

Vaš komentar