Quick zaklenil vrata, Kralji vpisali peto zaporedno zmago

Hokej 23. Feb. 20218:35
Delite:
Kralji Los Angeles Kings Jonathan Quick
Photo by Dilip Vishwanat/Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju pri prvakih iz leta 2019 St. Louis Blues slavili s 3:0. Junaka gostov sta bila Dustin Brown z dvema goloma in vratar Jonathan Quick, ki je 54. v karieri zaklenil vratar. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je tekmo končal brez točke, a kraljem pomagal do pete zaporedne zmage.

35-letni Quick, ki je s Kralji osvojil dva Stanleyjeva pokala, je drugič v tej sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Quick se je moral v zadnjih desetih minutah res potruditi in je pokazal nekaj izjemnih obramb. St. Louis je zelo dobra ekipa, ki ima izkušnje tudi s takšnih tekem in zna zrežirati preobrat. A danes smo tudi mi sproti prilagajali svojo igro in ostali ‘sveži’ vse do konca,” je po zmagi povedal izkušeni 36-letni Brown, ki se je med strelce vpisal v drugi in tretji tretjini. V zadnjem delu igre je dosegel gol v nebranjena vrata.

Brown je z dvema goloma na najlepši možen način obeležil svojo 1200. tekmo rednega dela v karieri. Trenutno je v Ligi NHL samo še pet aktivnih igralcev, ki so dosegli ta mejnik. Brown je vse tekme odigral v dresu Kraljev, na njih pa je vpisal 669 točk.

Na ledu se počutim zelo dobro. Res že lep čas igram v tej ligi. A dobro poznavanje igre na tej ravni je velika prednost. Mislim, da sem danes veliko boljši igralec kot na začetku kariere. Vsako leto si prizadevam, da bi bil še boljši,” je ob mejniku povedal Brown.

Prvi gol na tekmi je za Los Angeles dosegel Gabriel Vilardi, ki je bil natančen ob igri z igralcem več na ledu. Za Los Angeles je to bila peta zaporedna zmaga.

Ekipi se bosta v dvorani Enterprise Center vnovič srečali v sredo.

Komentari

Vaš komentar