Swayman debitiral s 40 obrambami, jubilej za Bergerona!

Hokej 7. Apr. 20219:19
Delite:
Bergeron hokej NHL Boston Bruins
Eric Hartline-USA TODAY Sports

Liga NHL je v noči na sredo postregla z devetimi tekmami. Z največ goli je postregel obračun med New York Rangers in Pittsburghom (8:4), medtem ko so se mestni tekmeci Ranersov, New York Islanders, razveselili minimalne zmage proti Washingtonu (1:0).

Pri Rangersih ima največ zaslug za zmago Artemij Panarin, ki je dosegel kar štiri točke (gol in tri podaje). Pri franšizi z New Yorka je sicer bilo ogromno razpoloženih igralcev, saj je gole doseglo osem različni strelcev, devet igralcev pa je tekmo končalo z vsaj dvema točkama. Dobro tekmo je imel tudi vratar Igor Šestjorkin, ki je zbral 41 obramb.

Večer je bil poseben za Jeremyja Swaymana, ki je debitiral v dresu Bostona in zbral 40 obramb in bil med glavnimi junaki zmage proti Philadelphii s 4:2. V napadu je blestel Patrice Bergeron, ki je vpisal hat-trick. Z njim je prišel do 900. točke v ligi.

Odličen je bil celoten večer in nas je držal v igri, še posebej v drugi tretjini. Že pred tekmo je bil miren in odločen, to je potem prenesel tudi na led,” je Swaymana pohvalil Bergeron.

Razpoložen je bil tudi vratar Islandersov. Simon Varlamov je proti Washingtonu zbral 29 obramb, odločilni gol pa je na drugi strani dosegel Brock Nelson. Jubilje se je razveselil Josh Bailey, ki je s podajo prišel do 500. točke v ligi. Na drugi strani je Vitek Vaneček, vratar Washingtona, zbral kar 38 obramb, a ni uspel preprečiti minimalnega poraza svoje ekipe.

V noči na sredo se je končal niz šestih zaporednih zmag Floride, ki ga je prekinila Carolina. V zadnji tretjini je imel za to največ zaslug Jordan Staal, ki je v tem delu igre vpisal dva gola in poskrbel za vodstvo s 5:2.

Slovenski as Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings znova na delu v noči na četrtek, ko je na sporedu nova tekma z Arizono.

Ligo NHL lahko spremljate samo na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar