Toča golov v Phoenixu, zmaga za St. Louis

Hokej 14. Feb. 20219:00 > 9:04
Delite:
Dilip Vishwanat/Getty Images
Dilip Vishwanat/Getty Images

Na najbolj zanimivi tekmi večera je St. Louis v gosteh po podaljšku s 5:4 premagal Arizono.

Prava poslastica v Phoenixu se je začela že takoj uvodoma. Že po 21 sekundah so gostitelji prišli do prednosti z golom Conorja Garlanda. Po dobrih petih minutah je za izenačenje poskrbel Kyle Clifford, za preobrat pa je v 14. minuti poskrbel Zach Sanford. Ob koncu prve tretjine so gostje vodili z 2:1.

V drugi tretjini so domači izenačili v 26. minuti potem, ko je gol dosegel Barret Hayton (2:2), a je imel St. Louis odgovor. Zgolj dve minuti kasneje je za novo vodstvo poskrbel Ivan Barbashev (3:2).

Na začetku tretje tretjine je Arizona hitro poskrbela za izenačenje. Po 110 sekundah igre je Nick Schmaltz svoji ekipi prinesel novo izenačenje (3:3). Deset minut kasneje pa je Dryden Hunt poskrbel za preobrat in vodstvo domačih s 4:3. Zgolj tri minute kasneje pa je za izenačenje gostov poskrbel Jordan Kyrou (4:4). Rezultat se do konca rednega dela ni več spremenil in sledil je podaljšek v katerem je mrežo po 109 sekundah igre zatresel Hoffman in gostom iz St. Louisa prinesel zmago.

St. Louis je s to zmago ohranil vodilni položaj Zahodne divizije in je pri 20 točkah. Eno manj ima Vegas, ki pa ima kar tri odigrane tekme manj. Arizona je na petem mestu s 14 točkami.

Ostali rezultati: Toronto – Montreal (1:2), NY Islanders – Boston (4:2), Nashville – Detroit (2:4), Dallas – Carolina (3:4), Chicago – Columbus (3:2), Vancouver – Calgary (3:1)

Komentari

Vaš komentar