Risi znova zbrani na Bledu

Hokej 3. Maj. 202117:59 > 18:02
Delite:
Slovenska hokejska reprezentanca se je danes znova zbrala na Bledu. Foto: HZS

Medtem ko Jesenice in Olimpijo zvečer čaka druga tekma finala državnega prvenstva v hokeju na ledu, se je slovenska reprezentanca v okrnjeni zasedbi danes zbrala na Bledu. Na začetku bo pod vodstvom selektorja Kopitarja treniralo 16 reprezentantov, ki se jim bodo do začetka prijateljskega turnirja 15. maja pridružili še nekateri člani obeh večnih tekmecev.

Prvič po lanskem februarju bodo slovenski reprezentanti znova oblekli dres z risom na prsih. Čeprav je bilo svetovno prvenstvo divizije I v Ljubljani že drugo leto zapored odpovedano – s strani Mednarodne hokejske zveze bo organizirano le tekmovanje v elitni diviziji – pa reprezentanca v tej pomladi ne bo ostala brez turnirja. V Ljubljani bo od 15. do 21. maja potekalo turnir z imenom Premagajmo covid, ki bo služil predvsem kot priprave na avgustovske olimpijske kvalifikacije, na njem pa bodo poleg domače Slovenije sodelovale še Francija, Avstrija, Ukrajina, Poljska in Romunija. Danes so uradno začeli zbor na Bledu, kjer so trenirali že v preteklih dneh, naslednji teden se selijo v slovensko prestolnico.

“Veseli me, da smo se po dolgem času spet zbrali, čeprav zaenkrat še v zelo okrnjeni sestavi. V vmesnem obdobju smo želeli že večkrat imeti zbor reprezentance, a so številna tekmovanja odpadala. Verjamem, da bomo zdaj v Ljubljani končno izpeljali prijateljski turnir,” je za uvod na spletni novinarski konferenci povedal generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije (HZS) Dejan Kontrec. Ta je razkril, da so pri vodstvu zveze na Upravno enoto Ljubljana oddali prošnjo za četrtinsko zasedenost hale Tivoli med turnirjem – to pomeni okrog 1000 gledalcev na tekmo, a na odločitev in napotke še čakajo.

Brez nekaterih standardnih članov

“Reprezentanca je oziroma bo pomlajena in to samo iz enega razloga: da določeni mlajši igralci dobijo priložnost, tako da ta turnir lahko razumemo tudi kot neke vrste testiranje. Med vratarji in v obrambi imamo vse najboljše igralce razen Blaža Gregorca, upam pa, da se tudi finalna serija med Olimpijo in Jesenicami konča brez poškodb. V napadu želim preveriti nekaj igralcev, ki do zdaj niso imeli vodilnih vlog, kako se znajdejo v njih. Treningi bodo zaenkrat potekali v dveh delih, v prvem se bomo posvečali individualnosti, v drugem pa uigravanju,” je sestavo ekipe in načrt treningov razkril selektor Matjaž Kopitar. Glede na dogajanje klubske sezone, ki je bila po njegovih besedah čudna, se je strinjal, da v reprezentanci pogreši običajne nosilce igre (Jan Urbas, Žiga Jeglič, Miha Verlič, Robert Sabolič, Rok Tičar, Blaž Gregorc), toda za te igralce ve, kaj lahko ponudijo.

Igralske vrste sta na novinarski konferenci zastopala vratar Gašper Krošelj in branilec Klemen Pretnar. “Lepo se je vrniti v ekipo po več kot enem letu, videti fante in trenirati z njimi. Z veseljem sem tukaj, dal bom vse od sebe, treba se je ponovno dokazati, je dejal Krošelj, z njegovimi besedami se je strinjal Pretnar: “Lepo je videti stare in nekaj novih obrazov. Znova se bomo borili za Slovenijo, kar je nekaj najlepšega. Letos je bila učna ura za vse skupaj. Kot nekakšen zabaviščni park, vzponi in padci, pojavil se je tudi covid … To je del našega življenja, ki se bo spremenilo, treba ga je sprejeti in iti naprej, je pa bila zelo turbulentna sezona.” 

Slovenija se bo, kot že omenjeno, v avgustovskih kvalifikacijah za olimpijske igre 2022 v norveškem Oslu merila Dansko, Norveško in Južno Korejo.

Udeleženci zbora na Bledu

Vratarji:
Luka Gračnar
Gašper Krošelj
Matija Pintarič

Branilci:
Kristjan Čepon
Tine Klofutar
Žiga Pavlin
Matic Podlipnik
Klemen Pretnar
Jurij Repe

Napadalci:
Luka Kalan
Rok Kapel
Gregor Koblar
Anže Kuralt
Luka Maver
Ken Ograjenšek
Aljaž Predan

Komentari

Vaš komentar