Ilka predala krono; nova smukaška kraljica je Corinne Suter

Alpsko smučanje 13. Feb. 202112:01 > 12:02
Delite:
Corinne Suter
Corinne Suter

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo je bil na sporedu ženski smuk. Ilki Štuhec ni uspelo tretjič zapored osvojiti naslova svetovne prvakinje - končala je na 14. mestu.

V odsotnosti prve smukačice zime, poškodovane Sofie Goggia, je bil boj za naslov prvakinje povsem odprt. Na s soncem obsijani progi Olympia delle Tofane so bile razmere za tekmo odlične, proga pa ni dopuščala napak. Z njo je najbolje opravila Švicarka Corinne Suter. 26-letnica je srebru s superveleslaloma tako dodala še smukaško zlato. Suter je bila izjemna predvsem v spodnjem delu proge, kjer je pridobila največ časa. To je njen prvi naslov svetovne prvakinje v karieri, predlani v Areju je bila srebrna. Za Švico je to prva zlata kolajna na smukih po letu 1989, ko je zmagala Maria Walliser.

Corinne Suter
Corinne Suter

Drugo mesto je z 20 stotinkami sekunde osvojila Nemka Kira Weidle, ki je bila najhitrejša v zgornjem delu (izmerjena hitrost 138 km/h). 24-letnica iz Stuttgarta je tako osvojila svoje prvo odličje na svetovnih prvenstvih.

Bron je pripadel Švicarki Lari Gut-Behrami, ki je v Cortini že osvojila zlato v superveleslalomu, zaostala je za 37 stotink sekunde. Gut-Behrami je imela najboljše vmesne čase, nato pa v spodnjem delu proge naredila napako. Za 29-letnico je to že sedma medalja na svetovnih prvenstvih.

Ilka Štuhec ni ponovila uspehov iz let 2017 in 2019, ko je bila najboljša na smukih za svetovno prvenstvo. Tokrat je bila konkurenčna zgolj v zgornjem delu, nato pa bila preveč nenatančna in na cilju zaostala za 1,30 sekunde in končala na 14. mestu.

Maruša Ferk je z zaostankom 2,26 sekunde osvojila 22. mesto.

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec

 

Komentari

Vaš komentar