J. J. Watt je prost igralec

Delite:
J. J. Watt
Getty Images

Eden izmed najboljših obrambnih igralcev lige NFL vseh časov, J. J. Watt, je dobil izpisnico iz kluba Houston Texans, tako da je postal prost igralec.

32-letni obrambni linijaš je trikrat osvojil naziv obrambnega igralca leta v ligi NFL (2012, 2014, 2015) in bil petkrat izbran v prvo All-Pro ekipo. V videu, ki ga je objavil na Twitterju, je povedal, da se je sestal z lastnico Janice McNair in predsednikom kluba Calom McNairom in ju prosil za izpisnico, ki jo je tudi dobil.

“Sestal sem se z družino McNair in jih prosil za izpisnico in sporazumno smo se dogovorili, da se razidemo,” je povedal J. J. Watt.

 

Kot prost igralec lahko Watt podpiše s katerimkoli drugim klubom in snubcev zagotovo ne bo manjkalo. Kljub temu, da je imel v zadnjih petih sezonah precej težav s poškodbami, je lani odigral vseh 16 tekem in zabeležil 5 sackov (v karieri jih je zbral že 101).

Houston Texans so med leti 2011 in 2019 šestkrat zmagali v diviziji AFC South, vendar dlje od drugega kroga končnice niso prišli. Z odhodom Watta se nadaljuje polomija zadnjega leta, saj je (zdaj že nekdanji trener/GM) Bill O’Brien najprej v Arizono zamenjal najboljšega lovilca DeAndreja Hopkinsa, po koncu zadnje sezone pa je menjavo zahteval podajalec Deshaun Watson, ki je javno kritiziral delovanje vodstva Texans.

Watt je imel pogodbo še za eno sezono. V sezoni 2021 naj bi zasluži 17,5 milijona dolarjev, vendar ta plača ni bila zagotovljena.

Komentari

Vaš komentar