Kdo je v športu zaznamoval leto 2020?

Delite:
Robert Lewandowski
Robert Lewandowski

Pripravili smo pregled imen, ki so zaznamovala leto 2020 v športu. Bilo je leto, kot ga še ni bilo. Med drugim so za leto dni prestavili olimpijske igre in evropsko nogometno prvenstvo, predčasno pa so bile, brez zmagovalca, končane številne lige.

PATRICK MAHOMES
Podajalec Kansas Cityja je svojo ekipo popeljal do prve zmage na Super Bowlu po pol stoletja, nato pa podpisal rekordno novo pogodbo, ki mu bo v desetih letih prinesla neverjetne 503 milijone dolarjev.

ROBERT LEWANDOWSKI
Poljak je bil najboljši strelec na nogometnih zelenicah, saj je bil prvi golgeter Bundeslige in Lige prvakov. Z Bayernom je osvojil trojno krono in prvič prejel naziv Fifinega igralca leta. Skupno je dosegel kar 47 golov.

LIONEL MESSI
Argentinec je poleti dvignil nemalo prahu, ko je hotel zapustiti Barcelono. Klub mu tega ni omogočil in po številnih zapletih in preobratih se je Messi odločil, da bo v Kataloniji vztrajal še eno sezono.

NAOMI OSAKA
Japonska teniška igralka je zmagala na OP ZDA in obenem postala ena ikon gibanja proti rasni neenakosti (BLM), ko je nosila maske z imeni ubitih temnopoltih Američanov.

LEBRON JAMES
LeBron je z LA Lakers osvojil svoj četrti prstan prvaka lige NBA in četrti naziv najkoristnejšega igralca finala. Revija Sports Illustrated ga je imenovala za športno osebnost leta.

LUKA DONČIĆ
Pri komaj 21 letih se je Dončić razvil v enega najboljših košarkarjev na svetu. Po odlični sezoni je bil izbran v idealno peterko lige NBA.

LEWIS HAMILTON
Britanski dirkač formule 1 je letos presegel rekord Michaela Schumacherja po številu zmag in se s sedmim naslovom prvaka izenačil z legendarnim Nemcem.

BECKY HAMMON
43-letna pomočnica trenerja Gregga Popovicha v San Antoniu je postala prva ženska, ki je vodila kakšno profesionalno športno ekipo v ZDA, potem ko je 30. decembra vodila ekipo po Popovichevi izključitvi.

 

IN MEMORIAM: Športniki in trenerji, ki so umrli v letu 2020

Kobe Bryant (41), Henri Richard (84), Marko Elsner (60), David Stern (77), Finn Christian Jagge (54), Tone Škarja (83), Curly Neal (77), Don Shula (90), Jerry Sloan (78), Wes Unseld (74), Dale Hawerchuk (57), Cliff Robinson (53), Bora Stanković (95), Mileta Lisica (54), Diego Maradona (60), Paolo Rossi (64), Zlatko Portner (59), Otto Barić (88), Gerard Houllier (73), …

 

Komentari

Vaš komentar