Roglič na pragu zmage po Romandiji

Kolesarstvo 28. Apr. 201819:21 > 19:22
Delite:
Getty Images

Primož Roglič je pred drugo letošnjo zmago na večetapnih dirkah. Nekdanji smučarski skakalec je na predzadnji kraljevi etapi dirke po Romandiji znova odbil vse napade tekmecev, zasedel drugo mesto in v skupnem seštevku zadržal prednost pred Kolumbijcem Eganom Bernalom.

https://twitter.com/GranFondoGuide/status/990255395301199874

Primož Roglič ima pred zadnjo etapo osem sekund prednosti pred Eganom Bernalom, ki ga čaka izjemno težka naloga, če bo želel ugnati Slovenca. Predzadnjo etapo dirke po Romandiji je dobil član Astane Jakob Fuglsang, ki je ključni napad izvedel na spustu 16 kilometrov pred ciljem in se na tekmece ni več oziral.

V ozadju so ostali Roglič, Bernal, tretji v skupnem seštevku Richie Porte in Rui Costa. Četvrica je v cilj etape, ki je potekala v Sionu, prišla skupaj, v zaključnem sprintu pa je bil najhitrejši Roglič, ki je za drugo mesto dobil še dve sekundi bonifikacije. Bernal je končal na tretjem mestu, Costa je bil četrti, Porte peti, Fuglsang je v cilj prišel z 48 sekundami prednosti.

Roglič je skozi celotno kraljevo etapo, ki je vključevala pet vzponov, od tega tri prve kategorije, nadzoroval dogajanje, čeprav je ob njem ostal le Steven Kruijswijk. Bernal je ob pomoči Skyja sicer nekajkrat poskušal napasti, vendar pa daleč od tega, da bi zlomil Rogliča, ki je odgovoril na vse napade in brez večjih težav zadržal rumeno majico vodilnega.

Dirka po Romandiji se končuje v nedeljo z etapo med Mont-sur-Rollejem in Ženevo. Že v prvi polovici kolesarje čakajo trije vzponi, ko bo imel Bernal še zadnjo priložnost, da prehiti našega kolesarskega šampiona. Roglič bi v primeru zmage slavil še na letošnji drugi dirki, potem ko je bil najhitrejši že na dirki po Baskiji, obenem pa bi ponovil dosežek rojaka Simona Špilaka, ki je dirko po Romandiji dobil že dvakrat.