Tour: Še drugič zapored Groenewegen

Kolesarstvo 14. Jul. 201817:11 > 17:19
Delite:
Twitter

Po petkovi zmagi na najdalši etapo Dirke po Franciji je bil Nizozemec Dylan Groenewgen najmočnejši tudi na dan obletnice padca Bastilje, ko je dobil šprint v Amiensu.

Najbolj zanimivo je postalo 300 m pred ciljem, ko je silovito pospešil Peter Sagan. Ob ogrado je stisnil Fernanda Gavirio, v zavetrju Slovaka pa je vozil tudi Andre Greipel. Kolumbijec in Nemec sta se nekoliko prerivala, a vseeno eden po levi, drugi pa po desni prišla mimo Sagana.

Vendarle pa je bil v šprintu najmočnejši in obenem tudi najbolj iznajdljiv Groenewegen, ki je mimo vseh treh švignil v nekakšnem loku po desni strani in drugi dan zapored, ko je prekolesaril ciljno črto etape, visoko dvignil roke.

Drugi je ciljno črto prečkal Greipel, tretji pa Gaviria, a so jima mesti zaradi prerivanja odvzeli. Tako sta bila uvrščena na rep glavnine. Drugo mesto je pripadlo Saganu, tretje pa Nemcu Johnu Degenkolbu.

Favoriti za končno slavje so v cilj prišli v času zmagovalca. Enako velja za Primoža Rogliča in Kristijana Korena, ki sta bila 69. oziroma 77. V rumeni majici ostaja Greg Van Avermaet. Belgijec je pridobil bonus sekundo na letečem cilju in ima zdaj sedem sekund prednosti pred drugim Greaintom Thomasom.

V nedeljo se bodo kolesarji podali do Roubaixa, do katerega bodo morali premagati tudi 22 kilometrov granitnih kock.