Četrta etapa Jakobsenu, Mezgec peti, težave za Rogliča

Kolesarstvo 27. Avg. 201918:09 > 18:25
Delite:
Twitter

Nizozemec Fabio Jakobsen je postal zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Španiji. V skupinskem sprintu je za milimeter premagal zmagovalca včerajšnje etape Sama Benneta. Luka Mezgec je končal na petem mestu.

Danes je bila na sporedu četrta etapa na kolesarski dirki po Španiji. 175,5 kilometrov dolgo etapo je tokrat po pravi drami v skupinskem sprintu dobil za samo nekaj milimetrov Nizozemec Fabio Jakobsen, ki je ugnal včerajšnjega zmagovalca Sama Benneta. Tretje mesto je tokrat zasedel Nemec Max Walchied, četrti pa je bil Kolumbijec Fernando Gaviria. Tudi danes smo imeli slovenskega predstavnika v samem vrhu in sicer je kot peti končal Luka Mezgec.

Drugi najboljši Slovenec tokrat je bil tudi danes Tadej Pogačar, ki je pristal na 16. mestu.

Primož Roglič je tokrat dirko uspel končati na 25. mestu. V skupnem seštevku pa je še naprej na šestem mestu, kjer za vodilnim zaostaja 35 sekund. Rdečo majico vodilnega je uspel zadržati Irec Nicolas Roche.

V ekipi Rogliča pa je danes prišlo do težav, saj je danes sredi etape odstopil Nizozemec Steven Kruijswijk, moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi. Tretjeuvrščeni na letošnji Dirki po Franciji je od sobote čutil bolečine v kolenu zaradi padca na ekipnem kronometru. Roglič je tako izgubil pomembnega pomočnika v boju za najvišja mesta.