Andrej Hauptman novi selektor kolesarske reprezentance

Kolesarstvo 16. Feb. 201715:59 > 16:02
Delite:
Kolesarska zveza Slovenije

Odbor za cestno in velodromsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije je na podlagi prijav, zbranih preko razpisa, izbral nove selektorje slovenskih cestnih kolesarskih reprezentanc. Novi selektor moške reprezentance je Andrej Hauptman.

Andrej Hauptman, rojen 5. maja 1975, je bivši vrhunski profesionalni kolesar, ki ima najboljši slovenski uvrstitvi na svetovnih prvenstvih (3. Mesto 2001, Lizbona) in Olimpijskih igrah (5. mesto 2004, Atene).

Hauptman je za KZS odlična izbira, saj je s svojim delovanjem tudi potem, ko je končal svojo aktivno kolesarsko pot, pokazal, da je vrhunski tudi na strokovnem področju kot trener in menedžer. Vzgojil je vrsto odličnih kolesarjev, ki so že prestopili ali pa so velik potencial za prestop med profesionalne kolesarje.

Izkazal se je tudi kot organizator kolesarskih dirk z organizacijo zadnjega državnega prvenstva v Domžalah. Med drugim je bil tudi delegat KZS v Olimpijskem komiteju Slovenjije.

Člani OCK so si bili enotni, da je zelo pomembno tudi njegovo sodelovanje oziroma komunikacija z vsemi aktivnimi profesionalnimi kolesarji, ki bodo tvorili jedro reprezentance v naslednjem obdobju.