Roglič upa na obračun s Pogačarjem

Kolesarstvo 21. Jun. 20208:46 > 8:51
Delite:
REUTERS/Benoit Tessier

Primož Roglič in Tadej Pogačar bosta glavni zvezdi nedeljske preizkušnje državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu. Toda na trasi med Cerkljami na Gorenjskem ter Ambrožem pod Krvavcem ne bosta imela tako močne ekipe kot Matej Mohorič.

Vse oči bodo v nedeljo, 21. junija, uprte v prvega in desetega kolesarja svetovne lestvice Mednarodne kolesarske zveze, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. Oba se domače preizkušnje, s katero se bo za Rogliča začela tekmovalna sezona 2020, za Pogačarja pa po uvodnih dirkah v februarju in marcu nadaljevala, zelo veselita.

“To bo moja prva dirka v letošnji sezoni. Zame je to posebna, a neobičajna stvar. Lepo, da imamo kot ena prvih držav dirko in da začnem tekmovalno sezono ravno tukaj,” je dejal lanski zmagovalec Vuelte Roglič. Dodal je, da pozdravlja konec rutine treningov in začetek tekmovalnega dirkanja ter priprave na edini letošnji veliki cilj; dirko po Franciji.

Tam bo prvič v karieri nastopil tudi Pogačar. Še prej pa se bosta po vseh napovedih z Rogličem udarila na zaključnem vzponu na Ambrož pod Krvavcem. Enaindvajsetletnik, ki bo danes nastopil na kriteriju, ki v Komendi nosi njegovo ime, že komaj čaka na nedeljsko preizkušnjo in upa, da bosta lahko z moštvenim kolegom Janom Polancem izbrala pravo taktiko.

“Nobene posebne taktike nimam, ampak imam vsaj podporo v Janu Polancu, ki je v dobri formi. Računala bova eden na drugega. Seveda pa ne smeva dovoliti, da pride pobeg pod klanec z večjo prednostjo, saj se do Ambroža kolesarjev ne da več ujeti,” je svoje načrte razkril Pogačar. Zaveda se, da bodo morali kolesarji sodelovati med seboj, da bi preprečili večje razlike do odločilnega vzpona.

“Proti meni doslej še niso veliko dirkali, a se zna zgoditi, da se na koncu s kom sodeluje, ker ostali dirkajo proti tebi. Včasih rabiš pomoč koga, ki ni tvoj sotekmovalec,” je poudaril 21-letnik s Klanca pri Komendi. “Prva dirka bo precej prestižna, tudi v svetu. Nihče ne ve, kako bo s formo, saj je ne moreš testirati na dirkah. Obeta se zanimiva dirka,” je še dodal Pogačar.

Vsi v en glas poudarjajo, da se lahko na prvi preizkušnji tega poletja zgodi marsikaj.