Pogačar sanja, Roglič kronometer končal v solzah

Kolesarstvo 19. Sep. 202018:57 > 19:10
Delite:
Twitter

V enem najbolj norih razpletov v zgodovini kultne dirke po Franciji je Tadej Pogačar dobil predzadnjo etapo in se bo jutri na Elizejskih poljanah veselil največjega uspeha slovenskega športa v tem letu, pa tudi enega največjih uspehov v zgodovini slovenskega športa.

Mislim, da sanjam, ne vem, kaj reči, neverjetno je! Ne vem, kdaj bom dojel, ponosen sem na ekipo, ki mi je omogočila, da sem izpolnil sanje. Vedel sem za vsak ovinek, vsako luknjo na cesti, vedel, kdaj pospeševati in to je tudi zasluga moje ekipe,” je po dirki povedal zmagovalec etape in bržkone tudi dirke. Le še jutri mora varno prikolesariti v Pariz.

Roglič po slabi etapi ni skrival razočaranja, a je športno prišel čestitat rojaku, ko je ta dajal prvi uraden intervju. “Ne vem, kaj se mi vrti v glavi. Mislim, da mi bo eksplodirala. Nimam ideje, kaj se mi dogaja. Zares neverjetno. Vsem hvala za vsa sporočila, klice in spodbude. Še posebej moji punci Urški in moji družini. Komaj čakam, da jih vidim,” je dodal “Pogi”.

Roglič ni mogel skrivati razočaranja. “Zagotovo upaš, da bo prednost dovolj. A to je kolesarstvo. Dal sem vse, kar sem lahko in nimam si ničesar očitati. Očitno nisem mogel proizvajati potrebnih vatov za zmago. Vseeno sem se potrudil, kolikor sem se lahko. Zagotovo bi si želel prvega, a drugega sem si zaslužil v tem trenutku in na to sem zagotovo zelo ponosen,” je dejal “Rogla”.

Poklon Pogačarju. To je bilo bolano!! Moraš pa sočustovati z Rogličem in celotno ekipo Jumbo Vismo. Neverjetni so bili. Ni slabši način izgubiti,” je na socialnem omrežju napisal zmagovalec Dirke po Franciji iz leta 2018 Geraint Thomas.

Predstavljamo vam zmagovalca letošnjega Toura, nekoliko drugače: