Izagirre dobil etapo, McNulty ‘slekel’ Rogliča

Delite:
McNulty kolesarstvo
Twitter

Najdaljšo etapo jubilejne 60. dirke po Baskiji je dobil Španec Ion Izagirre (Astana). Izagirre je po 189,2 km dolgi etapi od Vitorie do Hondarribie v ciljnem sprintu ugnal rojaka Pella Bilbaa (Bahrain Victorius) in Američana Brandona McNultyja (UAE Team Emirates). Slovenski as Primož Roglič je ostal brez rumene majice vodilnega v skupnem seštevku, nadel si jo je McNulty.

Današnja etapa je pošteno premešala skupni seštevek. McNulty ima pred drugim Rogličem 23 sekund prednosti, tretji pa je še en kolesar Jumbo-Visme Danec Jonas Vingegaard, ki zaostaja za 28 sekund. Na četrtem mestu je Bilbao (+0:36), peti pa slovenski as Tadej Pogačar (+0:43).

Tretji slovenski predstavnik na dirki po Baskiji Jan Polanc tokrat ni bil v ospredju, potem ko je opravljal vlogo pomočnika Pogačarju in McNultyju.

31-letni Roglič je tako po četrti od skupno šestih etap ostal brez rumene majice. Odločilni trenutek etape se je zgodil na vrhu zadnjega klanca, ko se je odlepila manjša skupina, ki je Roglič in Pogačar, nista lovila.

Vsekakor gre za taktično poteze Jumbo-Visme, ki je predala majico vodilnega drugemu moštvu in s tem razbremenila mlado podporno ekipo, ki spremlja Rogliča. Na drugi strani je moštvo UAE Team Emirates, ki mu poveljuje Pogačar, z današnjo dvojno taktiko prišlo do rumene majice, ki si jo je nadel McNulty.

Komentari

Vaš komentar