V Emiratih slavijo novo zmago: Pogačar podaljšal pogodbo!

Kolesarstvo 2. Mar. 202112:32 > 14:25
Delite:
UAE Team Emirates

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar, aktualni zmagovalec Dirke po Franciji, je podaljšal sodelovanje s svojo ekipo UAE Team Emirates do leta 2026.

22-letni Pogačar, ki je lani septembra pri 21 letih postal najmlajši zmagovalec Dirke po Franciji, bo tako tudi v bodoče vozil za arabsko ekipo, ki je novico o podaljšanju pogodbe objavila po prvi Pogačarjevi zmagi to sezono. Mladi zvezdnik je v soboto dobil dirko svetovne serije po Združenih arabskih emiratih.

Predsednik ekipe Matar Al Jabuni je nad podpisom nove pogodbe navdušen: “Tadej je naša sedanjost in naša prihodnost. Je kolesar, ki je kljub mladosti zmogel osvojiti dirko po Franciji in ves pritisk velikega uspeha prenesti z nasmehom. Pokazal je veliko držo in odločnost osvojiti tudi dirko po ZAE, ki iz leta v leto raste in je za nas seveda zelo pomembna. Prepričan sem, da bomo skupaj še naprej dosegali velike uspehe.

Z izjavo se je na podaljšanje odzval tudi Pogačar: “V tej ekipi se počutim kot doma – imamo posebno vzdušje med managementom, kolesarji in osebjem. Ustvarili smo odlično okolje. Ekipa ima vame veliko zaupanja, za kar sem ji hvaležen. Trdo delam, da svojo hvaležnost pokažem tudi na dirkah ob moštvenih kolegih. Upam, da bomo v naslednjih letih nanizali še mnogo uspehov.

Pogačar se že pripravlja na evropske izzive

Pogačar se po zmagi na dirko po ZAE z ekipo že pripravlja na odhod v Evropo, kjer sledijo nove dirke svetovne serije. Predora zanj pravzaprav ne bo. Že ta teden bo dirkal po prašnih makadamskih cestah v Toskani, nato pa sledi še dirka od Tirenskega do Jadranskega morja.

Malce drugačno vreme bo kot v ZAE. Upamo pa na podobno formo, kot je bila tukaj. Dali bomo vse od sebe in videli, kaj nam bo prinesel teden z dirkami v Evropi. Nikoli ne veš, kaj bo v prihodnosti. Dal bom vse od sebe na naslednjih dirkah in upam, da bom tako dobro pripravljen ostal čim dlje,” je o prihajajočih izzivih po zmagi v Abu Dabiju dodal Pogačar.

Komentari

Vaš komentar