Menjava Stafford – Goff še vedno odmeva v NFL

Delite:
Matt Stafford
Dan Istitene, Getty Images Sport

Menjava podajalcev Matthewa Stafforda in Jareda Goffa še vedno buri duhove v ligi NFL. Zdi pa se, da sta oba nekdanja prva izbora nabora z njo zadovoljna.

33-letni Matthew Stafford bo po 12 sezonah zapustil Detroit Lions, s katerimi sicer ni niti enkrat osvojil divizijske krone, niti zmagal na kakšni tekmi končnice. V karieri je sicer zabeležil 282 podaj za touchdowne, vendar ekipa nikoli ni bila dovolj dobra. V Los Angelesu bo imel na voljo vrhunske soigralce, s katerimi bo cilj moral biti Super Bowl. Na dan je prišel podatek, da je imel Stafford na svojem “no-trade” seznamu le eno ekipo – New England Patriots. Zakaj? Na to vprašanje ni odgovoril, vendar se odgovor verjetno skriva v tem, da bo tam v naslednji sezoni eden pomočnikov bivši trener Detroita, pri igralcih nepriljubljeni Matt Patricia.

26-letni Jared Goff je LA Rams popeljal na Super Bowl pred dvema sezonama in nato podpisal štiriletno pogodbo za 134 milijonov dolarjev, letos pa je bil daleč od te forme. V Detroitu bo lahko začel na novo, z novim trenerjem, žilavim nekdanjim tight endom Danom Campbellom, ki obljublja precej bolj agresivno igro kot v preteklosti.

“Vesel sem, da bom igral nekje, kjer me hočejo in cenijo”, je povedal Jared Goff.

Glavni trener LA Rams Sean McVay in GM Les Snead sta v zadnjih tednih javno govorila o tem, da Goff nima zagotovljenega mesta prvega podajalca in – med vrsticami – da je bilo podaljšanje pogodbe napaka.

Zdaj se je Kalifornijec znašel v situaciji, ko je najboljše plačan igralec v ekipi, ki se na novo gradi. Ampak očitno je svežega začetka vesel – čeprav bo ta pri Lions.

Komentari

Vaš komentar