NFL: Napredovala prepričljiva Green Bay in Buffalo

Ameriški nogomet 17. Jan. 20219:37 > 9:39
Delite:
Aaron Rodgers
Getty Images

V prvih dveh tekmah končnice t. i. Divisonal vikenda do presenečenj ni prišlo. Green Bay Packers so ugnali oslabljene Los Angeles Rams, Buffalo Bills pa so prizemljili Baltimore Ravens.

Green Bay, vodilna ekipa konference NFC, je pričakala Los Angeles Rams, za katere je tokrat po poškodbi Johna Wilforda zaigral Jared Goff. Prvo ime Packersov je bil podajalec Aaron Rodgers, ki je podal za 296 jardov in dva touchdowna, enega pa je dosegel še sam s tekom. Packers so bili tekom celotnega srečanja boljši tekmec, saj so nadzorovali posest žoge, s tem pa tudi ritem tekme, ki ga Rams niso uspeli najti.

Packers so že povedli za dva touchdowna, a so Rams pred koncem polčasa uspeli znižati rezultat. Kljub temu v drugem delu do preobrata ni prišlo, čeprav so se Rams sredi tretje četrtine ponovno približali na le touchdown zaostanka. Tekmo je pred napeto končnico odločila naveza Rodgers-Allen Lazard, ki je slabih sedem minut pred koncem dosegel touchdown, po katerem se Rams več niso uspeli pobrati.

Verjetno je na precej gladko zmago vplivala tudi poškodba Aarona Donalda, ki ga je Sean McVay zaradi poškodbe reber tokrat nekoliko več kot ponavadi hranil ob robu igrišča. To je napadalni liniji Packersov olajšalo svoje delo, čeprav je Rodgers njihovo delo po tekmi opisal kot “odlično in izjemno trdno“. Goff, ki je zaigral le slabe tri tedne po operaciji, ni uspel preprečiti konca sezone Ramsom. Podal je za 174 jardov in en touchdown.

Packers se bodo tako še četrtič v sedmih letih pomerili v konferenčnem finalu NFC, Rodgers pa bo sploh prvič konferenčni finale igral na Lambeau Fieldu. Na kultnem stadionu so tokrat prvič letos gostili gledalce, kar je po besedah Rodgersa igralcem dalo še več zagona. “Bilo je odlično. Pogrešali smo jih celo sezono, zato smo se jih na tako pomembni tekmi še bolj razveselili,” je dejal Rodgers, ki so ga redki gledalci dve minuti pred koncem pozdravili s skandiranjem najkoristnejšega igralca sezone. Rodgers in soigralci se bodo naslednjo nedeljo pomerili z zmagovalcem dvoboja med New Orleansom in Tampo.

Na drugi tekmi, ki je bila pred začetkom tekem morda celo najbolj privlačna, je prinesla obrambno usmerjen obračun, ki pa jo je v zadnji četrtini zasenčila nova poškodba nosilca igre. Zaradi morebitnega pretresa možganov je namreč del zadnje četrtine izpustil Lamar Jackson, kar je ob zaostanku s 3:17 že pomenilo konec za Ravens.

Jackson je poškodbo utrpel ob pritisku obrambe, ko se je po ponesrečenem snapu poskusil izogniti sacku in posledičnem safetyju, ob tem pa z glavo udaril ob tla. Jacksona je nato zamenjal Tyler Huntley, s katerim Ravens ob razpoloženi obrambi Billsov niso imeli možnosti za zmago.

Ravens so se sicer v zaostanku znašli že prej. V napadu jim ni steklo, velik del zasluge za to pa gre obrambi Billsov. Po začetnih 3:3, kar je bil tudi rezultat polčasa, so Bills prišli v vodstvo po touchdownu Stefona Diggsa. Napad Billsov je bil tokrat nekoliko bolj v krču, zato je svoje postorila obramba. Vodstvo so Bills povečali tik pred koncem tretje četrtine, ko je Taron Johnson v končni coni prestregel podajo Jacksona in jo vrnil 101 jard v nasprotno smer za touchdown. Bills so nato v zadnjem delu tekmo mirno pripeljali do konca. Josh Allen je podal za 206 jardov in en touchdown, Diggs pa je znova prebil mejo 100 ujetih jardov. Tokrat jih je dosegel 106.

 

Na tekmo je vplival močan veter, ki jo je zagodel predvsem Justinu Tuckerju. Sicer zanesljiv kicker je dva strela na gol zgrešil v prvem delu, s čimer se je zaostanek Ravensov v drugem delu še toliko bolj poznal, kljub temu, da so imeli Ravens žogo v svoji posesti kar 10 minut več kot pa Bills.

Buffalo se bo v konferenčnem finalu pomeril šele prvič po letu 1993, ko so premagali Kansas City Chiefs, za katere je takrat na mestu podajalca igral Joe Montana. Bills se bodo naslednji teden za karto na Super Bowl pomerili s Chiefs (v gosteh) ali pa Cleveland Browns (doma).

Liga NFL, Divisional vikend

Sobota:

Green Bay Packers – Los Angeles Rams 32:18

Buffalo Bills – Baltimore Ravens 17:3

Nedelja:

21:05 Kansas City Chiefs – Cleveland Browns

00:40 New Orleans Saints – Tampa Bay Buccaneers

Obe tekmi bosta na sporedu na Sportklubu. 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar