“Nisem verjel, da bo Fury premagal Klička”

Borilni sporti 18. Feb. 202114:08 > 14:18
Delite:
Tyson Fury
Al Bello/Getty Images

Boksarska javnost nestrpno pričakuje, da se bosta v ringu srečala Tyson Fury in Anthony Joshua. Promotor Eddie Hearn je naravnost navdušen nad načinom, na katerega je napredoval Fury.

Oba tabora sta trenutno sredi usklajevanja vseh podrobnostih pred epskim obračunom, do katerega naj bi prišlo junija ali julija. “Ne bom vam lagal – nisem si mislil, da bo Fury prišel do tega nivoja. Absolutno je dokazal, da nismo imeli prav – niti jaz niti vsi ostali. Nihče mu ni dajal možnosti, da bo premagal Vladimirja Klička, vendar je uspel. Mislil sem, da ga bo Deontay Wilder nokavtiral in to dvakrat. Zaradi tega si Fury zasluži veliko spoštovanje,” je dejal Eddie Hearn, ki sicer prek svoje korporacije Matchroom Boxing skrbi za kariero Anthonyja Joshue.

Vseeno ne mislim, da bo premagal Anthonya Joshuo. Čaka nas fantastična borba, neverjeten način, na katerega se je vse sestavilo. Če bo šlo vse po načrtih, bo to največja borba vseh časov,” je dodal Hearn.

Fury v profesionalni karieri še ne pozna poraza – 29 zmag (21 s KO) in neodločen rezultat. The Gypsy King je svetovni prvak po verziji WBC, medtem ko ima Joshua v lasti naslove najboljšega po verzijah WBA, IBF in WBO. Zmagovalec njunega dvoboja bo postal prvi absolutni vladar težke kategorije po Lennoxu Lewisu, ki mu je to uspelo leta 1999.

Komentari

Vaš komentar