Komedija zmešnjav – Kdo bo lahko nadaljeval s tekmovanji?

Liga ABA 30. Mar. 202115:07 > 17:37
Delite:
KK Cedevita Olimpija / Twitter

Slovenska vlada je sprejela odlok za obvladovanje koronavirusne bolezni, zaradi njega pa se bodo prekinila domača državna prvenstva. Košarkarji Cedevite Olimpije in Krke, rokometaši Celja Pivovarne Laško, hokejisti HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice pa bodo lahko tudi med 1. in 11. aprilom, ko bo veljal odlok, nadaljevali tekmovanje v ligi ABA, rokometni ligi prvakov in Alpski hokejski ligi (tudi na domačem terenu), ne bodo pa smeli tekmovati na nacionalni ravni.

V tretjem “lockdownu” se bo tako znova ustavil šport na nacionalni ravni (državna prvenstva in pokali), slovenski klubi pa bodo lahko nadaljevali tekmovalni proces zgolj na mednarodni ravni.

Iz odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov je razvidno, da bodo med 1. in 11. aprilom mogoče izjeme za ekipe, ki igrajo na mednarodni ravni. Kot pišejo na Sportalu, ena izmed izjem namreč dovoljuje izvajanje mednarodnih tekem klubov v evropskih klubskih tekmovanjih v kolektivnih športnih panogah na najvišji ravni.

V ta “paket” spadajo tudi rokometna liga prvakov in prvakinj, liga ABA in Alpska hokejska liga. To pomeni, da bodo celjski rokometaši v četrtek odigrali tekmo s francoskim velikanom PSG, v soboto pa ne bodo smeli gostovati pri Kopru v okviru lige NLB.

Ob tem bodo v ligi ABA dejavni ostali košarkarji Cedevite Olimpije, ki jih v nedeljo čaka tekma s Crveno zvezdo, odpadla pa bo tekma Lige Nova KBM z Rogaško. Tudi Krka bo 10. aprila lahko pričakala Budućnost Voli.

Na mednarodni ravni bodo v tem času dejavni tudi hokejisti HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice, ki bodo tako v četrtek lahko gostili četrtfinalni tekmi Alpske lige z Vipitenom oziroma Gardeno (finale državnega hokejskega prvenstva je predviden pozneje).

Komentari

Vaš komentar