Slovenci četrti, Federer pred Ronaldom in Messijem

Delite:
KZS

Slovenska košarkarska reprezentanca je v izboru mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS) za najboljšo ekipo leta zasedla četrto mesto. Za najboljšega športnika je bil izbran Roger Federer, za najboljšo športnico pa njegova stanovska kolegica Serena Williams.

V konkurenci za najboljšo ekipo leta je največ glasov – 1.096 – dobil madridski Real, drugo mesto je zasedla nemška nogometna reprezentanca (738), tretje Golden State (601), na četrtem mestu pa so končali slovenski zlati junaki iz Istanbula, ki so dobili 412 glasov zdrušenja AIPS.

V izboru za najboljšo športnico in športnika leta 2017 sta največ glasov prejela teniška igralca, Američanka Serena Williams in Švicar Roger Federer, ki je slavil četrtič in se s tem izenačil z Usainom Boltom.

Federer je v glasovanju 517 novinarjev iz 112 držav dobil 928 glasov in prehitel tako Cristiana Ronalda kot Lionela Messija.

Serena je dobila 651 glasov oziroma 20 več od madžarske plavalke Katinke Hossz, tretja je bila ameriška atletinja Allyson Felix.