Cedevita Olimpija je premagala Krko

Delite:
KK Cedevita/Ales Fevezer

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Novem mestu na tekmi 5. kroga drugega dela Lige Nove KBM s 76:63 premagali lekarnarje.

Gostitelji so bolje krenili v tekmo. Krka je po prvih 10 minutah vodila z 24:15, toda Ljubljančani so hitro pokazali pravi obraz. Drugo četrtino je Olimpija dobila kar s 24:10 in tako že na odmor odšla s prednostjo. Tudi v nadaljevanju so bili varovanci Jurice Golemca precej boljši in tako zasluženo prišli do tretje zmage v drugem delu Lige Nova KBM.

Olimpija je še četrtič v tej sezoni premagala Krko. Rivala sta se dvakrat pomerila v ligi ABA in enkrat v Superpokalu.

Mikael Hopkins je bil z 19 točkami in 10 skoki statistično najuspešnejši košarkar ljubljanske zasedbe. Prav tako 19 jih je dosegel Jarrod Jones, ki je bil štirikrat uspešen pri metu za tri točke.

“Čestitke fantom za zmago. V Novem mestu ni nikoli lahko. Tekme nismo začeli po svojih željah. Bili smo brez energije in tiste ga pravega žara, ki ga potrebujemo na vsakem srečanju. Brez želje ne moreš zmagovati. Kasneje smo se zbudili, obramba je tri četrtine dobro delovala. V napadu še imamo rezerve, moramo igrati pametneje. Ko imamo dovolj časa za pripravo na tekmo, vedno igramo s polno postavo. Trening je najboljša tekma. Ta bo služila kot dobra popotnica za prihajajoči obračun s Cibono, pokazala nam je namreč kako ne smemo in kako moramo igrati,” je po tekmi dejal trener Jurica Golemac.

 

Komentari

Vaš komentar