Pinturault in Vlhova zmagovalca skupnega seštevka

Alpsko smučanje 20. Mar. 202114:38 > 14:39
Delite:
Alexis Pinturault
AP Photo/Marco Trovati

Petra Vlhova in Alexis Pinturault sta zmagovalca skupnega seštevka smučarskega svetovnega pokala. Francoz je ob tem osvojil tudi mali kristalni globus v veleslalomu.

Alexis Pinturault je ravno na svoj 30. rojstni dan zmagal na zadnjem veleslalomu sezone v Lenzerheideju, s čimer si je zagotovil tako veliki kot mali kristalni globus.

Drugo mesto je osvojil Filip Zubčić, ki je zaostal dve desetinki, tretje pa Francoz Mathieu Faivre (+0,21). Edini slovenski predstavnik Žan Kranjec je zasedel 12. mesto oziroma sedmo v veleslalomskem seštevku. “Bila je spet ena težka tekma, bila sta dva različna teka, prvi zelo hiter s postavitvijo naravnost, v drugem pa je bilo zelo zavito. V obeh tekih sem imel določene odseke zelo hitre, v obeh sem od zadnjega vmesnega časa do cilja izgubil največ. Sigurno si želim več kakor kažejo rezultati na zadnjih tekmah, a za mano ni lahko sezona. Bilo je veliko vzponov in padcev, veliko stvari se je zgodilo. Zdaj me čaka veliko dela v spomladanskem delu in potem poleti pred naslednjo sezono,” je o koncu sezone dejal Kranjec.

Dekleta so se pomerile na slalomski preizkušnji, ki jo je prepričljivo dobila Katharina Liensberger. Najmanj je zaostala Mikaela Shiffrin (+1,24), na zmagovalni oder se je uvrstila še Michelle Gisin (+1,95). Andreja Slokar je z drugim časom finala pridobila devet mest in osvojila osmo mesto, kar je njen najboljši uspeh v svetovnem pokalu. Ana Bucik je končala na 16. mestu. Petra Vlhova je s šestim mestom potrdila zmago v skupnem seštevku. Mali kristalni globus je osvojila Liensbergerjeva.

Tako v ženski kot moški konkurenci v nedeljo sledi še slalom in dolga sezona bo končana.

Komentari

Vaš komentar