Kariero končal paraolimpijec Darko Đurić

Plavanje 16. Maj. 20209:55 > 10:06
Delite:
Lidl Slovenija

Slovenski paraplavalec Darko Đurić je sporočil, da pri 30 letih končuje kariero, pa čeprav je normo za olimpijske igre v Tokiu, ki so preložene na avgust 2021, izpolnil že februarja lani v Splitu.

Že nekaj časa je ljudem okoli mene jasno, da nisem srečen. Srečni pa smo, ko delamo stvari, ki nas osrečujejo. Začutil sem, da plavanje ni več nekaj, s čimer bi bil dodana vrednost družbi. Tudi izbira nekaterih ljudi, ki naj bi me podpirali, pa se je izkazalo, da so jim pomembne le lastne koristi in prihodki, me je pripravila k razmišljanju. Ali naj bom nesrečen pa vendarle nek “idol”, ali pa srečen in človek, ki lahko odloča o svojem življenju, mogoče v širšem merilu manj cenjen, ampak vsaj dodana vrednost ljudem, ki me obdajajo,” je Đurić zapisal na Facebooku.

Zato se zahvaljujem vsem, ki ste mi pomagali na poti do mojih uspehov, me podpirali tudi ko ni bilo vse najbolj rožnato. Čas je da moje mesto zavzamejo mladi, ki so motivirani in si želijo napredka. Hvala vsem, kariera plavalca mi bo za vedno ostala v spominu kot izjemno potovanje, polno dobrih ljudi in izkušenj, katere mi bodo učitelj v vseh mojih naslednjih podvigih,” je še dodal.