Pogačar z etapno zmago povečal prednost v ZAE

Kolesarstvo 23. Feb. 202115:52
Delite:
Tadej Pogačar
Tadej Pogačar

Tadej Pogačar je dobil tretjo etapo dirke po ZAE in prednost pred Adamom Yatesom povečal na 43 sekund.

Tadej Pogačar je dobil 166 km dolgo etapo od Al Aina do gorskega cilja na Džabel Hafitu.

Prvi del etape je minil v znamenju pobega Tonyja Gallopina in Thomasa de Gendta, Pogačar pa je kolesaril v glavnini, ki so jo nadzirali člani njegove ekipe in niso dovolili novih pobegov. Ubežnika sta bila ujeta nekaj kilometrov pred ciljem in začel se je boj za zmago med skupino desetih kolesarjev. V finišu je imel Pogačar največ moči, na cilj je pripeljal pred Adamom Yatesom in 48 sekund pred skupino štirih zasledovalcev.

“Zmago smo si želeli in jo tudi dobili. Za nami je zahteven dan, na cesti je bilo stresno zaradi bočnega vetra. Ekipa je opravila res dobro delo, fantje so me brez večjih težav pripeljali do vzpona, nato so držali ritem, sam pa sem moral le odgovoriti na napade tekmecev,” je povedal Tadej Pogačar.

V skupni razvrstitvi ima Pogačar 43 sekund prednosti pred Yatesom in 1:03 pred Joaom Almeido. V sredo kolesarje čaka najdaljša etapa dirke, 204 km dolga preizkušnja po otoku Al Marjan.

“Lepo je, da je prednost čim večja, ampak do konca so še štiri etape, v peti imamo tudi zelo zahteven vzpon. Dirka bo do konca še zelo zahtevna,” je zaključil Pogačar.

Komentari

Vaš komentar