Roglič: Še vedno je dovolj priložnosti

Kolesarstvo 9. Apr. 20219:00 > 12:10
Delite:
Primož Roglič
Cal Sport Media via AP Images

Slovenci po četrtkovi etapi Dirke po Baskiji na vrhu nimamo več svojega kolesarja, a Primož Roglič in Tadej Pogačar sta prepričana, da še lahko pride do spremembe na samem vrhu.

Če potegnemo črto pod etapo, smo bili na koncu malce na napačni strani. To je bil nov zahteven dan s še enim strmim vzponom. Od samega začetka je šlo na polno, kolesarili smo na vso moč. Vseh ne moreš nadzirati, nekaj kolesarjev je pobegnilo. Upali smo, da bomo dobili etapo, saj je bil Jonas (Vingegaard) v zelo dobrem položaju, a se nam ni izšlo,” je po koncu četrte etape za RTV Slovenija dejal Primož Roglič.

Zahvaljujoč uspešnemu begu šesterice kolesarjev po zadnjem vzponu je vodstvo prevzel 23-letni Američan Brandon McNulty, klubski kolega Tadeja Pogačarja. Američan ima 23 sekund prednosti pred Rogličem, tretji je njegov moštveni kolega pri Jumbu Vismi Jonas Vingegaard (+0:28), ki je bil danes v igri za etapno zmago, četrti Pella Bilbao (0:36), peti Pogačar (0:43), šesti pa Adam Yates (1:02).

“V Baskiji se vsak dan dirka na skupno razvrstitev. Nič drugače ne bo jutri in v soboto. Še vedno je dovolj priložnosti na tej dirki,” je Roglič kljub vsemu prepričan, da se do konca dirke lahko še veliko spremeni.

Pogačar je v skupni razvrstitvi izgubil nekaj mest, a je bil kljub temu zadovoljen, saj je vodstvo prevzel njegov klubski kolega McNulty. “Zelo sem zadovoljen. V 95 odstotkih je bilo vse tako, kot smo si zamislili. Imeli smo McNultyja, ki je na zadnjem vzponu pokril napad Mikela Lande. To je bila zanj lepa priložnost, v drugem delu vzpona pred spustom pa se je odpeljal v manjši skupini z dobrimi kolesarji. Sam nisem gledal Primoža, ampak sem se osredotočil na to, da bo Brandon prišel v cilj s čim večjo razliko, kar mu je uspelo. Ima rumeno majico vodilnega. Iz našega vidika je bila taktika odlična. Dirka je v naših rokah, Brandon je v dobri formi in lahko osvoji to dirko,” je dejal aktualni zmagovalec Dirke po Franciji.

Danes je na sporedu ravninska etapa, odločitev o zmagovalcu 60. izvedbe Dirke po Baskiji pa bo padla v soboto, ko je na sporedu sedem kategoriziranih vzponov.

Komentari

Vaš komentar