Češka in ZDA brez nastopa na rokometnem SP

Delite:
Alex Grimm/Getty Images

Mednarodna rokometna zveza (IHF) je v torek pozno zvečer sporočila, da na svetovnem prvenstvu v Egiptu ne bosta nastopili reprezentanci Češke in Združenih držav Amerike.

Obe reprezentanci so zdesetkale okužbe z novim koronavirusom. V ameriškem taboru je bilo kar 18 pozitivnih testov. Namesto ZDA bo na prvenstvu nastopila Švica, ki bo zaigrala v zdaj povsem evropski skupini s Francijo, Avstrijo in Norveško. Čehe je v skupini G zamenjala Severna Makedonija, ki bo igrala s Švedsko, Egiptom in Čilom.

Na rezervnem spisku zaradi morebitne odpovedi po okužbah s covidom-19 čakajo še Nizozemska, Črna gora, Ukrajina in Srbija.

Svetovno prvenstvo drevi odpirata Egipt in Čile, Slovenci pa bodo prvič na delu v četrtek ob 18. uri, ko se bodo srečali z Južno Korejo. Varovanci Ljubomirja Vranješa se bodo v prvem delu pomerili še z Rusijo in Belorusijo.

Slovence v četrtek ob 18. uri čaka prvi preizkus na SP proti Južni Koreji, v skupinskem delu se bodo varovanci Ljubomirja Vranješa pomerili še z Rusijo in Belorusijo.

Komentari

Vaš komentar