Padel je tudi Zagreb! Celjani v letu 2021 še brez poraza!

Rokomet 9. Feb. 202123:26
Delite:
RZS/Twitter
RZS/Twitter

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 10. kroga lige prvakov premagali Zagreb z 29:28 (14:12). Celjska ekipa bo v četrtek, 11. februarja, v okviru 11. kroga skupine B gostila Veszprem.

Celjani so oplemenitili četrtkovo zmago iz Nantesa in se po drugem zmagoslavju nad Zagrebčani v tej sezoni zavihteli na šesto mesto v skupini B, ki jim prinaša izločilne tekme v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini.

Izbranci Tomaža Ocvirka imajo – ob dveh tekmah več – dve točki prednosti pred sedmouvrščenimi tekmeci iz Nantesa, v nadaljevanju pa jih čakajo izjemno zahtevni in odločilni boji proti rokometašem iz Veszprema, Kiela, Barcelone in Aalborga.

Celjani so večji del tekme imeli nadzor nad Zagrebčani in jim med tekmo nikoli niso pogledali v hrbet, a motivirani Hrvati so jim vseskozi dihali za ovratnik. V prvi polovici tekme so si trikrat priigrali tri gole prednosti (10:7, 11:8 in 14:11), med strelce pa so se vpisali le štirje igralci: Josip Šarac, David Razgor, Kristijan Horžen in Matic Grošelj.

V prvi polovi drugega polčasa so zaigrali še bolj udarno in raznovrstno v napadu ter si v 40. minuti prvič priigrali pet golov prednosti (22:17), a so v nadaljevanju močno popustili in tradicionalnim mednarodnim tekmecem dovolili, da so jih v 52. minuti ujeli in izenačili na 26:26.

Celjani so si v izjemno razburljivem prelomnem delu tekme znova priigrali dva gola prednosti (28:26), a nato znova naredili nekaj neumnosti – Šarac in Horžen sta v 56. minuti zgrešila neovirana strela – in tekma je bila ponovno odprta. V pravi srhljivki so bili bolj hladnokrvni Celjani, odločilni gol je dosegel Horžen, v zadnjih sekundah dvoboja pa – po zgrešenem strelu nekdanjega igralca Gorenja Senjamina Burića – vendarle osvojili obe točki.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Šarac z desetimi in Tilen Kodrin s petimi goli.

Komentari

Vaš komentar