Najmlajši član dinastije Dujshebaev v Celju

Rokomet novice 6. Feb. 201715:03 > 15:07
Delite:
Celje PL/Facebook

Za slovenske rokometne državne prvake iz Celja bo v naslednji sezoni zaigral nadarjeni mladi španski reprezentant, Daniel Dujshebaev, sicer sin slovitega Talanta Dujshebaeva.

Komaj 19-letni Daniel Dujshebaev je naslednji iz slovite rokometne družine Talanta Dujshebaeva, trenerja poljskih Kielc. Njegov starejši brat Alex je trenutno član Vardarja, a že naslednje leto se seli k očetu na Poljsko. Daniel je desničar in igra na položaju levega (občasno tudi srednjega) zunanjega igralca. Začel je v šoli Ciudad Reala, oziroma Atletica Madrid, nato pa je odšel k še slovitejši Barceloni. Tam je z osemnajstimi leti prišel v člansko zasedbo, kjer je ob vseh zvezdnikih dobil malo priložnosti za igro, zato se je odločil iti na kaljenje k Valladolidu (posojen s strani Barcelone), da si pridobi tudi prvoligaške izkušnje. Odločitev je bila prava, saj je med boljšimi strelci svoje ekipe, sicer pa je bil, oziroma je član mladih španskih reprezentanc.

Na zadnjem mladinskem (U20) evropskem prvenstvu na Danskem je bil z naskokom prvi strelec španske reprezentance, ki je osvojila naslov. Izbran je bil tudi v all star ekipo prvenstva, hkrati pa je meseca avgusta postal tudi igralec meseca po izboru Evropske rokometne zveze. Naslednji korak v njegovi karieri so vrhunski pogoji in tekme najvišjega ranga v Celju Pivovarni Laško, kjer bo nastopal v naslednjih dveh sezonah, potem pa se bo tudi on preselil na Poljsko v Kielce.

V primeru Daniela gre za igralca z zelo velikim potencialom. To dokazujejo njegove predstave, prav tako pa zadnje evropsko prvenstvo za mladince, kjer je izstopal in bil izbran v najboljšo postavo prvenstva. Je rokometaš, ki se bo po mojem mnenju zelo dobro vklopil v našo ekipo, nas pa seveda vse skupaj čaka še veliko dela, saj je Daniel pri tej starosti bolj na začetku profesionalne kariere. A tega izziva se skupaj veselimo in verjamem, da bomo še naprej tako uspešni, kot do sedaj,” je prihod odmevne okrepitve pozdravil tudi trener pivovarjev Branko Tamše. (vir: rk-celje.si)