Slovenci zanesljivo do tretje zmage na SP

Rokomet 20. Jan. 202117:12
Delite:
Slovenija - Severna Makedonija
Slovenija - Severna Makedonija

Na svetovnem prvenstvu v rokometu je Slovenija dosegla drugo zaporedno zmago. Z 31:21 je premagala Severno Makedonijo.

Makedonci, ki so se na prvenstvo uvrstili šele tik pred tekmovanjem kot rezerva (Češka in ZDA sta morali zaradi okužb s koronavirusom odpovedati sodelovanje), so se favoriziranim Slovencem v prvem polčasu dobro upirali in v prvih minutah tudi vodili, dvakrat z dvema goloma razlike. V drugem delu prvega polčasa so Slovenci stopili na plin in prvi del končali s štirimi zaporednimi goli za vodstvo s 13:9. V prvem polčasu je blestel vratar Urban Lesjak, ki je ubranil kar 11 strelov.

Slika na igrišču je bila v drugem polčasu podobna, Slovenija pa je stopnjevala prednost, ki je bila kmalu devet golov (21:12) in dvoma o zmagovalcu ni bilo več.

V zaključni fazi tekme so Slovenci rutinirano nadzorovali srečanje in na koncu slavili zmago z desetimi zadetki razlike.

Za Slovenijo so zadetke dosegli: Dragan Gajić 7, Jure Dolenec 5, Borut Mačkovšek 5, Miha Zarabec 4, Nejc Cehte 4, Nik Henigman 2, Rok Ovniček 1, Blaž Blagotinšek 1, Matej Gaber 1 in Matic Suholežnik 1.

Urban Lesjak je zbral 17 obramb (46 %).

Slovenija se bo v petek pomerila še s Švedsko, v nedeljo pa z Egiptom. V četrtfinale napredujeta po dve reprezentanci iz vsake skupine.

Komentari

Vaš komentar