Velenjske ose do zmage na sosedskem derbiju

Delite:
RK Slovenj Gradec RK Velenje
Aljaž Sešel

16. krog rokometne lige NLB je postregel s koroško-šaleškim derbijem med RK Slovenj Gradec 2011 in RK Gorenje Velenje. Velenjčani so tekmo dobili z 29:33.

Obračun so bolje začeli domači, ki so v 9. minuti povedli s 4:2, nato pa se je varovancem Sebastjana Soviča zaustavila igra v napadu, Velenjčani pa so to izkoristili. Gostje so hitro prišli do preobrata, v drugem delu prvega polčasa pa povedli že za štiri gole. V prvem delu sta bila s po štirimi goli pri osah najbolj razpoložena Ibrahim Haseljić in Aleks Kavčič.

Drugi polčas so z napadom začeli Velenjčani, ki so z odlično igro v napadu in z zbrano igro v obrambi prišli do odločilne prednosti. V 35. minuti so povedli s 14:21, kar je bila tudi najvišja prednost na obračunu. Varovanci Zorana Jovičića so nato tekmo relativno mirno pripeljali do konca, gostitelji pa so do zvoka sirene nekoliko ublažili poraz.

Kavčič je bil z osmimi goli prvi strelec tekme, pri domačih se je s sedmimi izkazal Nemanja Živković.

Za Velenjčane je to bila sedma zaporedna zmaga v ligi NLB, z njo pa so se povzpeli na 2. mesto. Za vodilnim Celjem zaostajajo za dve točki. Slovenj Gradec je ostal pri 16 točkah in vsaj do vikenda zadržal peto mesto.

Komentari

Vaš komentar