Sezona NHL naj bi se začela 13. januarja

Delite:
Bruce Bennett/Getty Images

Liga NHL in sindikat igralcev (NHLPA) sta dosegla finančni sporazum, tako da lahko liga začne načrtovati začetek nove sezone.

Strani sta osredotočeni na začetek 13. januarja 2021, namesto tradicionalnih 82 tekem pa naj bi jih ekipe odigrale 52 ali 56, saj si želijo, da se končnica konča vsaj na začetku julija.
Strani sta v dnevnem stiku, saj se zavedata, da morata čim prej uskladiti vse podrobnosti glede začetka sezone in urnika tekem. Pred začetkom sezone bodo imele ekipe približno 14 dni priprav. Ekipe naj bi od lige dobile določeno finančno pomoč, podobno, kot se je to zgodilo v ligi NBA.
Poleg zdravstvenih protokolov bodo v tej sezoni tudi preuredili divizije, predvsem zaradi omejitev pri prečkanju ameriško-kanadske meje. Tako naj bi eno divizijo sestavljalo vseh sedem kanadskih ekip, ameriške pa bi bile po geografskem ključu razdeljene v tri divizije s po 8 ekipami.
Nekatere ekipe, med njimi tudi Los Angeles Anžeta Kopitarja, niso igrale vse od začetka marca. Tekmovanje za Stanleyjev pokal se je letos končalo šele 28. septembra.

Komentari

Vaš komentar