V Levi na slalom sedem slovenskih predstavnikov/-ic

Alpsko smučanje 6. Nov. 201721:52 > 22:07
Delite:
Getty Images

V soboto bodo slovenske barve branile Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat in Klara Livk, v nedeljo pa Štefan Hadalin, Žan Kranjec in Žan Grošelj.

 “Smo že tri dni v Leviju. Prvi dan so nas pričakale odlične razmere s sončnim vremenom. Dva dneva smo tako imeli super pogoje, nato pa se je vreme poslabšalo, otoplilo se je, zajele so nas padavine, dež, megla in smo dva dneva prisilno počivali. Ponoči pričakujemo novo ohladitev, progo smo polili in je pripravljena, da temperature znova padejo pod ničlo. Punce so v redu,” je za MMC portal dejal Denis Šteharnik, odgovorni trener v ženski ekipi za tehnične in hitre discipline za svetovni pokal.

Getty Images

Pričakujem, da bo proga v Leviju zdržala tudi do nastopa naše trojice. Hadalin bo v najslabšem primeru nastopil s številko 46, Kranjec in Grošelj pa bosta imela številki okrog 60,” je pred Levijem dejal odgovorni trener v slovenski moški ekipi za tehnične discipline Klemen Bergant, ki ni bil zadovoljen z dejstvom, da veleslaloma, ki bi moral biti v Söldnu, ne bodo nadomestili.

Najbolje ne razumem tega pravila, ki se ga drži Mednarodna smučarska zveza, da se uvodna tekma ob odpovedi ne nadomešča. Če gre to za finale sezone, je še razumljivo, za uvodno tekmo, ko je pred nami še celotna sezona, pa ne najbolj. To ni v redu. Že tako imamo malo veleslalomov, zdaj bomo imeli še enega manj, čeprav je ogromno veleslalomskih specialistov. S tem se dela škoda za ves šport,” je pred nadaljevanjem sezone razočaran Bergant.