Slovenci v Kvitfjellu ostali brez točk

Alpsko smučanje 2. Mar. 201913:42 > 13:45
Delite:
Getty Images

V Kvitfjellu so se smukači merili za nove točke svetovnega pokala. Na startu so bili trije Slovenci, ki so ostali brez novih točk svetovnega pokala. Zmagal je Italijan Dominik Paris.

V Kvitfjellu so smukači merili v odličnih vremenskih pogojih in razlike med tekmovalci so bile zelo majhne. Od Slovencev je najboljši čas zabeležil Miha Hrobat, ki je zasedel 39. mesto, še na zadnjem vmesnem času pa je kazalo na veliko boljši rezultat. Hrobat je nato v zadnjem zavoju storil napako in izgubil kar nekaj hitrosti. V cilj je prišel s časom 1:48:40, kar je pomenilo +2.66 zaostanka za vodilnim Dominickom Parisom in dovolj za že omenjeno 39. mesto. Poleg Hrobata sta nastopila še Kelmen Kosi in Boštjan Kline, ki je prav v Kvitfjellu slavil do sedaj svojo edino zmago v svetovnem pokalu. Kosi je je za Parisom zaostal +2.94 in zasedel 43. mesto, Kline pa je tekmo končal mesto pred njim z zaostankom +2.78.

Majhne razlike so značilne za Kvjitfell. Danes je bila dobra snežna podlaga, dobra vidljivost in brezvetrje, tako da se je dalo dobro pelajti praktično z vsemi številkami. Od naših je sicer danes edino Miha Hrobat imel možnosti za viden rezultat. Tudi smučal je zelo solidno, bil dobro na poti potem pa zadnjega ključnega zavoja ni zdržal. Zaradi napake je v zadnjem odseku izgubil več kot sekundo in potem te v taki konkurenci enostavno ni več. Stanje Klemena in Boštjana pa trenutno ni optimalno, borita se sama s seboj, z vizualizacijo in izvedbo. V takem stanju je težko priti do dobrih rezultatov, sta pa oba zelo delavna in si želita izboljšati stanje, dobro trenirata, a trenutno nista sposobna v smuku priti med najboljših 30,” je današnje nastope slovenskih tekmovalcev ocenil trener Peter Pen, ki pa optimistično pričakuje jutrišnji superveleslalom: “Čez noč je sicer napovedano sneženje, a upam, da snega ne bo preveč ter da bo tekma poštena. Za naše tekmovalce pa upam, da bodo izkoristili priložnost, ki se jim bo ponudila.”

V boju za zmago se je Parisu najbolj približal Švicar Beat Feuz, ki je zaostal +0.25, tretji pa je bil Avstrijec Matthias Mayer (+0.37).

Smučarji se bodo jutri ob 11:00 uri v Kvitfjellu pomerili še v superveleslalomu. (vir: sloski.si)