Prvenec Shiffrinove, do točk tri Slovenke

Alpsko smučanje 27. Dec. 201612:09 > 12:14
Delite:
Getty Images

Mikaela Shiffrin je v Semmeringu prvič v karieri slavila na veleslalomu, s čimer je povečala svojo prednost v skupnem seštevku. Med točkami tudi tri Slovenke. Najvišje Ana Drev na šestem mestu, Ilka Štuhec in Tina Robnik pri repu uvrščenih.

Mikaela Shiffrin je bila najhitrejša že na prvi postavitvi, v drugi pa še povečala svojo prednost in se veselila premierne zmage v veleslalomu. Na drugem mestu je končala Tessa Worley, ki se je na stopničke prebila po šestem mestu v prvi vožnji. Na najnižjo stopničko je stopila druga iz prve vožnje Manuela Mölgg. V finalu je največ pridobila Lara Gut, in sicer je Švicarka napredovala za 17 mest in vsaj nekoliko ublažila nastalo “škodo” po slabem prvem nastopu. Peterico je zaključila Marta Bassino, na šestem mestu pa je končala Ana Drev (v finalu je pridobila eno mesto), s čimer je izenačila letošnji najboljši izid.

Slovenci smo imeli v finalu še dve smučarki, a sta obe v drugo nastopili slabše in končali pri repu uvrščenih. Ilka Štuhec (druge veleslalomske točke v karieri) je na koncu zasedla 26. mesto, Tina Robnik pa 27.

Prvo vožnjo veleslaloma v Semmeringu, ki je nadomestilo za odpovedano tekmo v Courchevelu, je zaznamoval tudi povratek zmagovalke svetovnega pokala leta 2014 in 2015, Anne Veith, ki jo očitno čaka še kar nekaj napornega dela, saj je bila z zaostankom več kot treh sekund daleč od finala.

V sredo v Semmeringu sledi še en veleslalom, v četrtek pa slalom.