Zimski vikend bo napadla tudi slalomska šesterica

Alpsko smučanje 22. Nov. 201910:11 > 10:15
Delite:
Getty Images

Po tradicionalnem veleslalomskem ledeniškem uvodu v sezono svetovnega pokala konec oktobra v avstrijskem Söldnu, se smučarska karavana seli na sever. V finskem Leviju bosta ta konec tedna na sporedu ženski in moški slalom za svetovni pokal. Na štartu bo tudi slovenska šesterica.

Getty Images

Po tritedenskem premoru, ki so ga smučarke in smučarji dobro izkoristili predvsem za slalomski trening, se s tekmama v finskem Leviju nadaljuje svetovni pokal v alpskem smučanju. Slalomsko sezono bodo v soboto (23.11.) otvorile ženske, ki se bodo na prvo progo pognale ob 10:15, trideset finalistk pa nato še v drugi vožnji ob 13:15. Na štartu bodo tudi štiri Slovenke.

Trojki, ki je nastopila že v Söldnu (Meta Hrovat, Ana Bucik, Neja Dvornik) se bo pridružila Maruša Ferk. Hrovatova je bila lani z dvanajstim mestom v Leviju naša najboljša predstavnica, deset mest za njo pa je kot naša druga finalistka končala Ferkova. Zmagala je Američanka Mikkaela Shiffrin.

Dan kasneje (nedelja, 24.11.; prva vožnja: 10:15, druga vožnja: 13:15) bo letošnje prve točke svetovnega pokala v svoji paradni disciplini lovil Štefan Hadalin. Vrhničanu (lani je bil v Leviju 18.) bi se letos v finalu utegnil pridružiti naš drugi predstavnik na tekmi, Žan Kranjec (lani v Leviju 34.). Slovenski junak uvodne preizkušnje sezone, ki je pretekli petek dopolnil 27 let, bo namreč zaradi dobrih lanskih slalomskih izidov (na klasikah v Madonni di Campiglio in Schladmingu je bil uvrščen tik za elitno deseterico) štartal s precej boljšega položaja ter skušal dokazati, da mu tudi ˝hitro vijuganje˝ ni tuje.